Njemačka

Tradicionalno 44. hodočašće Hrvata na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika

27. prosinca 2022. u 9:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Hrvatska katolička misija Mittelbaden na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika organizirala je tradicionalno 44. hodočašće Hrvata crkvi Sv. Kristofora na autocesti A5 kod Baden-Badena.

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Misu u 14 sati predvodio je salezijanac don Vjekoslav Kanić, dušobrižnik u HKM-u Mittelbaden, a koncelebrirali su don Ivo Nedić, voditelj HKM-a Mittelbaden i vlč. Ivan Plješa, umirovljeni svećenik Krčke biskupije i dugogodišnji voditelj HKM-a Karlsruhe, iz koje je nastala HKM Mittelbaden. Vlč. Plješa od 1978. svake godine hodočasti s Hrvatima u crkvu sv. Kristofora.

U propovijedi je don Kadić naglasio da treba svjedočiti svoju vjeru i kršćanstvo. Na misi je svirao i pjevanje predvodio Darko Rubčić, pastoralni suradnik, vjeroučitelj i zborovođa u HKM-u Mittelbaden. Prvi je to put nakon dvije godine da se misa slavi u crkvi. Naime, zbog pandemije koronavirusa posljednje dvije godine mise su se slavile ispred crkve.

Članica Hrvatske katoličke misije Mittelbaden odlazi volontirati u Kolumbiju

Laura Apostolico članica je Hrvatske katoličke misije Mittelbaden iz zajednice Baden-Baden. Od malih nogu vezana je uz crkvu, najprije kao ministrantica, a posljednjih godina i kao čitačica na svetim misama. Ova 22-godišnjakinja nedavno je završila studij ekonomije. I dok drugi mladi sanjanju da završe fakultet i što prije pronađu neki posao, Lauru je srce vuklo […]

Crkva sv. Kristofora građena je od 1976. do 1978. prema nacrtima arhitekta Friedricha Zwingmanna, a posvećena je 23. srpnja 1978. Cjelokupna umjetnička koncepcija i izvedba potječe od prof. Emila Wachtera. Središnja tema crkve je križ, a njezin oblik šatora podsjeća na Božji narod koji je uvijek u pokretu i na putu, javlja IKA.