Frenchpark

Tužna vijest potresla Hrvate u Irskoj! Preminula petogodišnja Laura Maul

6. travnja 2023. u 9:21

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay.com

Petogodišnja Laura Maul koja je sa svojom obitelji živjela u Irskoj preminula je jučer nakon duge i teške bolesti u mjestu Frenchpark, u County Roscommonu.

Veliki tjedan u HKM-u Dublin

Cvjetnicom u nedjelju ulazimo u Veliki tjedan u kojemu slavimo najvažnija otajstva naše vjere: Isusov ulazak u Jeruzalem, Posljednju večeru, muku, smrt i Uskrsnuće! Vrijeme je to bogato i liturgijskim događanjima u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin. Svi sveti dani bit će slavljeni u crkvi St. Mary’s… “Ove godine prvi puta ćemo u našoj crkvi urediti […]

Tim tužnim povodom svim vjernicima Hrvatske katoličke misije Dublin poruku je poslao voditelj vlč. Josip Levaković…

“Drage sestre i braćo, u vaše molitve preporučamo roditelje i širu obitelj pokojne Laure Maul koji su se kroz posljednjih nekoliko godina hrabro borili s njezinom teškom bolešću. U nošenju križa teške bolesti Laura je bila krijepljena milošću sakramenta Bolesničkog pomazanja, kao i tolikim molitvama znanih i neznanih vjernika”, objavio je voditelj HKM-a Dublin, istaknuvši kako je Laura krštena 22. lipnja 2019. godine u St. Mary’s crkvi u Dublinu.

Uz Laurin križ cijelo su vrijeme stajali hrabri roditelji Nives i Marko…

“Neka im svima Gospodin bude utjeha i mir, sada na koncu puta boli koji su u vjeri zajedno prolazili! Neka im dadne snagu vjere kojom će dalje moći sigurno živjeti noseći križ gubitka voljene Laure! Laurinoj duši neka Gospodin dadne svoj mir u Nebeskom Kraljevstvu! Pokoj vječni daruj joj Gospodine! I svjetlost vječna svijetlila joj”, napisao je vlč. Josip Levaković.

Hrvati iz Dublina uplatili više od 1600 eura obitelji Herceg iz Petrinje

Iz Hrvatske katoličke misije Dublin javljaju kako je izvršena uplata 828.90 eura obitelji Herceg iz Petrinje. Sredstva su već utrošena na dogradnju, uređenje i grijanje montažne kuće u dvorištu njihovog obiteljskog doma u kojem žive otac, majka i dvije malodobne djevojčice. “Kako obnova njihova obiteljskog doma još nije niti započela, važno im je imati suho […]

Sveta misa zadušnica za pokojnu Lauru Maul bit će slavljena u ponedjeljak 10. travnja u 11 sati u st. Asicus crkvi, a pogreb će uslijediti na groblju u Ballinameenu.

HKM Dublin