31. siječnja 2022.

U Dublinu će se održati koncert Ansambla Illyrica

21. siječnja 2022. u 5:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Irskoj poziva sve zainteresirane na koncert Ansambla Illyrica.

Župljani HKM-a Dublin prikupili 3 tisuće eura za relikvijar

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin prikupili su dovoljno sredstava za isplatu relikvijara u kojem će izlagati na štovanje relikviju njihove zaštitnice – sv. Majke Tereze iz Kalkute. “Hvala svim darovateljima – a ukupno ih je 26 (što obitelji, što pojedinaca). Radostan sam što je ovaj naš prvi ovakav projekt s oduševljenjem prihvaćen od mnogih članova […]

Događaj je najavljen za 31. siječnja 2022. godine u 17.30 sati u St. Mary’s crkvi (Haddington Road, Dublin 4, D04 AV25).

“Kako se radi o koncertu, tj. kulturnom događaju, a ne molitvenom ili katehetskom događaju naše misije, bit će potrebno na ulazu u crkvu predočiti i COVID potvrde. Svjestan trenutačne situacije ponovno sam slobodan napomenuti da ovo ne tumačimo kao ‘uvođenje COVID potvrda i u naše crkve u Irskoj’. Nikako se ne radi o tome”, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Hrvati u Dublinu zahvalni Vanji Vidakoviću na svemu što je napravio za njihovu župu

Na kraju nedjeljnog misnoga slavlja u Dublinu, hrvatska zajednica oprostila se od svog vrijednog suradnika Vanje Vidakovića koji uskoro odlazi iz Irske. “Našemu Vanji zahvalili smo na svemu dobrom učinjenom u našoj zajednici. Njemu i obitelji poželjeli smo puno uspjeha te obećali moliti i za obilje blagoslova u svemu što je pred njima”, javljaju iz […]

Svoj dolazak potrebno je potvrditi na e-mail adresu: croemb.dublin@mvep.hr ili na broj: 01 4767 181.