Blagoslov kardinala Vinka Puljića

Župljani HKM-a Dublin prikupili 3 tisuće eura za relikvijar

20. prosinca 2021. u 7:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin prikupili su dovoljno sredstava za isplatu relikvijara u kojem će izlagati na štovanje relikviju njihove zaštitnice – sv. Majke Tereze iz Kalkute.

HKM Dublin: Raspored misnih slavlja i svetih ispovijedi do 2. siječnja 2022.

Hrvatska katolička misija Dublin objavila je raspored misnih slavlja i svetih ispovijedi za naredno razdoblje, zaključno s 2. siječnja 2022. godine. SVETE MISE ZORNICE utorak (14. prosinca), srijeda (15. prosinca) i četvrtak (16. prosinca)misno slavlje: 6.30 satisveta ispovijed: nakon mise (St. Mary’s Church) PRVA VEČER DUHOVNE OBNOVEpetak, 17. prosinca 2021.početak duhovne obnove: 19 sati (pobožnost, […]

“Hvala svim darovateljima – a ukupno ih je 26 (što obitelji, što pojedinaca). Radostan sam što je ovaj naš prvi ovakav projekt s oduševljenjem prihvaćen od mnogih članova naše misije”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Relikvijar je prvi put izložen tijekom nedjeljnog misnog slavlja kada ga je blagoslovio kardinal Vinko Puljić i u njega položio relikviju sv. Majke Tereze.

Ovaj relikvijar originalno je suvremeno umjetničko djelo, čiji je autor Ilija Skočibušić, akademski kipar iz Tomislavgrada. Izliven je u aluminiju, a visina mu je oko 60 cm.

U donji dio križa, koji se nalazi na prednjoj strani relikvijara, ugrađeno je sedam kamenčića iz raznih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Vojvodine….

“Time smo mi sami i naš zavičaj zauvijek ugrađeni u ovo dragocjeno djelo koje će ostati trajno vlasništvo naše Hrvatske katoličke misije u Dublinu”, dodao je vlč. Josip Levaković.

Hrvatska katolička misija Dublin uoči svog petog rođendana: To bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva

Hrvatska katolička misija Dublin ove godine slavi svoju petu godišnjicu postojanja. Budući da ne postoji službeni datum osnutka misije, kao rođendan se obilježava 17. prosinca 2016. jer je tada imenovan prvi voditelj ove hrvatske misije. “Iskreno, nije nam do brojke, nego prvenstveno do nas, žive zajednice (Crkve) u Irskoj koja se okuplja na euharistijska slavlja […]

Imena svih donatora bit će zapisana i pohranjena u kovčeg u kojem će se čuvati relikvijar. Cijena ovoga lijepog i skladnog umjetničkog djela iznosi tri tisuće eura…