Nakon devet godina priprema

U HKM-u Koblenz krizmano 27-ero mladih. Trierski biskup od hrvatske zajednice dobio zanimljiv poklon

5. rujna 2021. u 21:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

Pomoćni trierski biskup Franz Josef Gebert u subotu je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz podijelio sakrament svete potvrde 27-ero mladih.

Radosna vijest iz Hrvatske katoličke misije Koblenz

Hrvatska katolička misija Koblenz nakon 15 mjeseci ograničenja najavljuje veliko slavlje koje će biti održano 26. rujna 2021. u Trieru, povodom 1600 godina od smrti sv. Jeronima. Ovaj svetac dio svog života proveo je upravo u tom gradu. “Uz proslavu hodočašće bi bilo i zahvala, koju još dugujemo dragome Bogu, za 50 godina naše zajednice […]

Uz kumove, roditelje i užu rodbinu, krizmi su se najviše radovali vrijedni i pobožni vjeroučenici koji su se za taj trenutak pripremali dugih devet godina.

Biskup Gebert u propovijedi se posebno pohvalno osvrnuo na rad i značaj Hrvatske katoličke misije u Koblenzu, a prisjetio se i svojih prijateljskih kontakata s hrvatskim biskupima i svećenicima tijekom studija u Rimu, kao i brojnih putovanja u Lijepu Našu. Posebno emotivan trenutak bio je sam čin svete potvrde koju je biskup dijelio na hrvatskom jeziku.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Na kraju svete mise krizmanici su biskupa iznenadili brojnim poklonima, među kojima su se posebno isticale bogate košare hrvatskih proizvoda, kao i uokvireni dres Hrvatske nogometne reprezentacije s biskupovim imenom i brojem 27 koji će ga podsjećati na subotnji dan.

Biskup Gebert zahvalio je cijeloj zajednici i obećao prenijeti biskupu Ackermannu svoje dojmove i obećanje zajednice, da će uskoro doći u velikom broju na zavjetno hodočašće u Trier u kojem će biti proslavljeno 1600 godina smrti sv. Jeronima, 60 godina smrti bl. kardinala Stepinca i 50 godina hrvatske misije u Koblenzu.