Veliko slavlje

Radosna vijest iz Hrvatske katoličke misije Koblenz

22. lipnja 2021. u 23:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz/Facebook

Hrvatska katolička misija Koblenz nakon 15 mjeseci ograničenja najavljuje veliko slavlje koje će biti održano 26. rujna 2021. u Trieru, povodom 1600 godina od smrti sv. Jeronima. Ovaj svetac dio svog života proveo je upravo u tom gradu.

Hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemiji kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima, u posljednju subotu svibnja održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau, javlja IKA. U svečanoj procesiji iza hodočasničkog barjaka započelo je ovogodišnje hodočašće, praćeno orguljaškom pratnjom i uvježbanim glasovima prigodnog zbora pjesme „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“. Pozdrav je uputio fra Dinko Grbavac, voditelj Hrvatske katoličke […]

“Uz proslavu hodočašće bi bilo i zahvala, koju još dugujemo dragome Bogu, za 50 godina naše zajednice i postavljanje biste našeg zaštitnika”, javljaju iz Hrvatske katoličke misije Koblenz.

Središnji dio proslave bit će sveta misa u trierskoj katedrali koju će uz tamošnjeg biskupa, pomoćne biskupe i voditelja Hrvatske katoličke misije Koblenz, predvoditi papin izaslanik u Njemačkoj – nadbiskup Nikola Eterović, nuncij u Berlinu.

Na sv. misi pjevat će i zboraši HKM-a Koblenz uz pratnju tamburaša…

“Plan je ići autobusima koji bi krenuli iz Koblenza u 8 sati. Nakon sudjelovanja na pontifikalnoj sv. misi ostat ćemo u hodočasničkom obilasku Triera. Budući da je ovo do sada najveća čast ukazana našem narodu i zajednici, ali i prilika da zahvalimo Bogu za sve što nam je dao, pozivamo sve vjernike da se priključe i postanu dio ovog povijesnog događaja”, dodaju iz HKM-a Koblenz.

Hrvati iz Salzburga na tradicionalnom hodočašću u Maria Plain

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno je hodočastilo u Maria Plain na završetku ovogodišnjih svibanjskih pobožnosti. Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina svetišta. Zatim su hrvatski vjernici krenuli uspinjući se prema Gospinoj bazilici moleći slavna otajstva krunice. Na kalvariji podno križa župnik […]

Prijave su otvorene i trajat će do popunjavanja autobusa. Sve dodatne informacije možete dobiti u sakristiji kod svećenika ili telefonski kod tajnice.