Velika hvala župljanki

U Mississaugi obnovljen kip Majke Božje Lurdske

31. ožujka 2023. u 9:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi

Kip Majke Božje Lurdske koji se nalazi u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi blagoslovio je 6. svibnja 1984. godine kardinal Franjo Kuharić tijekom svog posjeta ovoj hrvatskoj zajednici u Kanadi.

Upoznajmo hrvatsku zajednicu u Mississaugi koja broji čak 1315 obitelji!

Dobro došli u šesti grad po veličini u Kanadi i treći u regiji Ontario. Prema podacima iz 2021. godine, Mississauga je dom više od 720 tisuća stanovnika, od koji se 37 posto izjasnilo kao katolici. U ovom relativno novom gradu, smještenom nedaleko od Toronta, djeluje i župa Hrvatskih mučenika, utemeljena 6. prosinca 1977. Budući da […]

Kip je nabavljen u Gospinom Svetištu u Lurdu u Francuskoj. Tijekom godina došlo je do manjih oštećenja u podnožju, a i boje su s vremenom potamnile.

Župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi

Zbog toga je župljanka Ana Marković predložila i preuzela na sebe brigu oko obnove kipa…

Lijepa vijest za Hrvate u Mississaugi! Josip Pavić svećenički je kandidat

Član Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi Josip Pavić od lipnja je svećenički kandidat u St. Augustine’s Seminary u Torontu. Pavić je rođen 22. svibnja 1996. u Mississaugi gdje je i živio cijeli život. Osnovnu i srednju školu završio je u istom gradu, a na Sveučilištu Toronto diplomirao je političke znanosti i povijest religije i sociologije. […]

“Cijela obnova njezinih je ruku djelo te nam je Marija opet na svojem starom mjestu, uređena i osvježenih boja – za našu zajedničku i osobnu pobožnost te za naše zagovore i molitve koje svakodnevno upućujemo našoj nebeskoj zagovornici. Hvala gospođi Ani i njezinoj obitelji na dobrom i Bogu ugodnom djelu”, rekao je vlč. Božidar Tenšek, župnik Hrvatskih mučenika u Mississaugi.