don Ćiril Knežević

U Münchenu preminuo hrvatski svećenik

18. travnja 2022. u 15:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: sibenska-biskupija.hr/Pixabay

Svećenik Šibenske biskupije don Ćiril Knežević preminuo je 12. travnja 2022. u Münchenu u 66. godini života i 35. godini svećeništva, objavio je biskupijski Tiskovni ured.

Preminuo fra Vlado Zahija, dugogodišnji kapelan u Göttingenu i Rüdesheimu

Fra Vlado Vjekoslav Zahija, član Provincije sv. Jeronima iz Zadra, preminuo je u ponedjeljak u Rijeci, u 83. godini života, 64. redovništva i 56. svećeništva. Fra Vlado, krsnim imenom Vjekoslav, rođen je 21. listopada 1939. u Vrbniku na otoku Krku od oca Ivana i majke Marije r. Hodanić. Kršten je u župnoj crkvi Uznesenja Marijina […]

Don Ćiril Knežević rođen je 4. veljače 1957. u Osijeku, od oca Leopolda i majke Katice rođene Vidović.

Nakon završene osnovne škole otišao je u Dječačko sjemenište u Zagreb gdje je pohađao klasičnu gimnaziju. U Đakovu je upisao Bogoslovno sjemenište da bi nakon godinu dana prešao na Splitsku bogosloviju.

Po završetku studija teologije, biskup Anton Tamarut zaredio ga je 29. lipnja 1987. za svećenika. Mladu misu slavio je u osječkoj katedrali 5. srpnja 1987. Nekoliko godina službovao je kao svećenik u raznim župama Šibenske biskupije: Baldekin, Mandalina, Zablaće, Ljubitovica i Vrpolje.

Preminuo voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck

Mons. Luka Kesedžić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck, preminuo je u utorak u Innsbrucku u 60. godini života, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija. Mons. Kesedžić rođen je 24. srpnja 1962. od roditelja Marka i Ivke rođ. Čalić u Novom Selu, u župi Odžak. Osnovnu školu pohađao je u rodnom gradu, srednju u […]

Godine 1997. otišao je u Njemačku gdje je obavljao dušebrižničku službu u župi sv. Petra u Münchenu do svoje smrti.

Misa zadušnica bit će slavljena u Münchenu, u crkvi Sv. Petra, u ponedjeljak, 25. travnja u 18 sati.