Prvi broj u 2023.

U novom broju Hrvatskog franjevačkog vjesnika pročitajte veliki intervju s paterom Ikom Mandurićem

20. ožujka 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Hrvatski franjevački vjesnik već 38 godina izlazi u nakladi Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji. Iz Chicaga, središta ove hrvatske redovničke institucije, Vjesnik tako odlazi diljem Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, na župe u kojima služe franjevci.

Izišao je novi broj Franjevačkog vjesnika: Franjo Asiški, životna priča obitelji Pavić, obljetnica Velike Gospe…

Malo je ljudi koji obilježe naš svijet trajnije od vlastitog životnog vijeka. Mi spominjemo razne osobe povijesti koje ostaju u memoriji svijeta, ali Franjo iz Asiza ostaje jedinstven. Polazi ususret Gospodinu tražeći ga. Otkriva u sebi snagu Božju. Hvata ga sveti nemir traženja. On je traženje učinio poželjnim i putovanje smislom. Od ambicioznog trgovčeva sina, […]

Proljetni broj, prvi u 2023. godini, ovih je dana tako izišao iz tiska, točno na vrijeme pred slavlje Velikog tjedna i Uskrsa.

Kao i obično, Uvodnik potpisuje fra Marko Puljić, kustod Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji. I u ovom broju čitamo redovite rubrike: fra Robert Kavelj razmatra otajstvo svete mise, fra Lovro Šimić donosi priču o još jednoj hrvatskoj svjedokinji vjere s. Krucifiski Kozulić, a fra Antonio Petric potpisuje rubriku Iz povijesti naše slavne. Urednik fra Antonio Musa razgovarao je s paterom Ikom Mandurićem na temu Krunice Hrvata svega svijeta. Novi broj donosi i jedan članak iz 2001., onaj fra Bazilija Pandžića o fra Dominiku Mandiću čije se 50. godišnjice smrti sjećamo ove godine.

Naslovnica

Vjesnik obiluje prilozima sa župa u kojima služe franjevci iz Kustodije Svete Obitelji, a nastavljamo čitati i druge zanimljive članke kojima se obogaćuje duh i um.

Izišao novi broj Franjevačkog vjesnika – izdanje u znaku velikih obljetnica

Dragi prijatelji, Dijeleći s vama put, dijelimo i brigu za vas. Ovo vrijeme je mnoge iscrpilo, mnoge udaljilo, ali vjerujemo i mnoge približilo Kristu i vlastitoj duši. Ovo je i vrijeme mistike, kada malo dublje gledamo i vidimo dalje. To vrijeme uvijek traži mudrost, mudrost prošlih vremena i mudrost naših iskustava. Mi u ovom božićnom […]

Uime Uredništva, ugodno vam čitanje i svima od srca Sretan Uskrs!