FOTOGALERIJA

U Pečuhu otvorena nova zgrada Hrvatskog internata: Djeca i mladi svima su najvažniji

1. rujna 2023. u 9:08

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U blizini središta grada Pečuha jučer je svečano otvorena nova zgrada Hrvatskog internata Collegium Croaticum.

Milanović poručio Hrvatima u Mađarskoj: Učinite sve kako bi se dobri i prijateljski odnosi naših zemalja nastavili!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović susreo se u Veleposlanstvu RH u Budimpešti s predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj koje je pozvao da učine sve sa svoje strane kako bi se dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja nastavili. „Dobri smo susjedi, ali razlikujemo se. Znamo gdje je granica, znamo i da smo zajedno u Europi, oni […]

U zgradi internata smještene su četiri dvokrevetne sobe: dvije sobe posjeduju pripadajuću kupaonicu i učionicu za slobodne i društvene aktivnosti u kojoj će studentima biti omogućeno mjesto za učenje uz kvalitetnu opremljenost. Smještaj će biti osiguran za osmero studenata.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

“Otvaranje Hrvatskog internata Collegium Croaticum, u kojem će možda i najljepše godine svoga života provesti mladi Hrvati u Mađarskoj i njih osmero useliti već od ove jeseni, a funkcionalan prostor za rad dobit će i Metodika-hrvatski pedagoški i metodički centar, jasan su i nedvojben doprinos opstojnosti, osnaživanju i razvoju hrvatske zajednice u Mađarskoj. Smatram vrlo pozitivnim što je proteklih nekoliko godina Hrvatska državna samouprava poseban naglasak stavila na poboljšanje uvjeta u području odgoja i obrazovanja jer su djeca i mladi svima nama najvažniji”, rekao je Zvonko Milas, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je i podržao projekt.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske