Nahranjeni i zadovoljni

U Wollongongu proslavljen blagdan sv. Nikole i blagoslovljena obnovljena kuhinja

10. prosinca 2020. u 9:39

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Ivo Tadić

Na spomendan sv. Nikole biskupa, Hrvatski katolički centar Wollongong posjetio je sveti Nikola i podijelio poklone prisutnoj djeci, njima ukupno 47.

U Rimu postavljene jaslice s motivima hrvatske narodne nošnje

Prema rimskom običaju i tradiciji da se uoči svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije crkve ukrase za svetkovinu Božića, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu postavljene su jaslice koje su ove godine obogaćene figurama kiparice Margarete Krstić odjevenima u tipičnu hrvatsku narodnu nošnju, piše IKA. Jaslice kiparice Krstić bile su izložene krajem prošle godine […]

“Hvala svima koji su dali svoj doprinos tako lijepoj proslavi svetoga Nikole. Hvala vrijednim domaćicama na predivnom ručku i gospodinu Tadi Šariću na lijepoj svirci”, piše fra Ivo Tadić.

Toga dana blagoslovljena je i obnovljena kuhinja u crkvenoj dvorani, u koju je uloženo 152 tisuće dolara.

fra Ivo Tadić

“Dao Bog da nova kuhinja u narednim godinama nahrani još mnoge i da se posjetitelji našeg centra ‘Marija – Kraljica Hrvata’ vraćaju svojim domovima nahranjeni i zadovoljni, kao što je to bilo i proteklih 37 godina, otkako je izgrađen i posvećen ovaj Hrvatski katolički centar”, zaključuje fra Ivo Tadić.