Zagreb

Uskoro novi studijski program Leadership – posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

22. travnja 2021. u 17:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od sljedeće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva.

Umjesto jednoga hrvatskoga jezika, uvodi se desetak marginalnih: Krajnje je vrijeme da se osvijestimo dok ne bude prekasno!

“Bački Hrvati Bunjevci i monopolizacija novoštokavskoga ikavskog dijalekta – činjenice i posljedice”, bila je tema videotribine koju je na online organizirala Hrvatska matica iseljenika. Povod tribine bila je nedavna inicijativa za uvođenjem “bunjevačkog jezika” kao službenog na području grada Subotice. Navedena inicijativa pokušava bunjevački govor izdvojiti iz hrvatskoga jezičnog korpusa, a dovodi u pitanje i […]

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju „Leadership“ koji se u potpunosti održava na engleskom jeziku, a okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa je proširen kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim tvrtkama i ključnim institucijama u Republici Hrvatskoj.

“Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu zbog svoje akreditacije globalno je konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske”, rekao je državni tajnik Milas.

Hrvatska župa u Mississaugi traži pomoć za uređenje parkirališta

U Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi već duže vremena vidljiva je potreba za uređenjem parkirališta koje je u vrlo lošem stanju. Prije više od dvije godine zatraženo je dopuštenje od Nadbiskupije Toronto da se krene u taj projekt, no zbog početka pandemije preskočena je 2020. te je ponovno dobivena dozvola za izvođenje projekta. Parkiralište će […]

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić i voditelj programa prof. dr. sc. Darko Tipurić, također su izrazili zadovoljstvo te naglasili kako je Ekonomski fakultet akreditiran od strane AACSB-a, a kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske.