HKM Koblenz

Uzvratni posjet prijateljima u Freiburg

2. listopada 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Nakon što su mladi iz Hrvatske katoličke misije Koblenz u lipnju 2023. posjetili svoje kolege u Freiburgu, ovaj mjesec dogodio se i uzvratni posjet. Naime, dvadeset i troje muškaraca i žena iz Hrvatske katoličke misije Freiburg od 22. do 24. rujna boravilo je u Koblenzu kako bi produbljivali svoju vjeru i poznanstva.

Veliko bogatstvo zajedništva među Hrvatima u Koblenzu

Hrvatska katolička misija Koblenz jučer je svečano proslavila 20 godina svećeništva domaćeg župnika vlč. Stjepana Zadraveca. Proslava je započela molitvom svete krunice za duhovna zvanja, koju su predmolili članovi misijske molitvene zajednice. Veličanstvena procesija brojnih ministranata i svećanik na kraju procesije ušli su u crkvu u kojoj su ih dočekali članovi misijskog vijeća, uz pratnju […]

Mladi iz Freiburga u petak su u večernjim satima stigli u Koblenz. Ovoga puta nije bilo potrebe za upoznavanjem i nadilaženjem prvotne sramežljivosti. Bio je to ponovni sastanak “starih” poznanika. Već nakon početnih srdačnih pozdrava, počeli su se prepričavati doživljaji sa susreta u Freiburgu.

hrvati-freiburg.de

U subotu su započeli dan u crkvi svetog Franje gdje se Hrvati okupljaju na nedjeljnim misnim slavljima. Za jutarnji dio programa bio je predviđen molitveno-duhovni, a poslijepodnevni dio za kulturni sadržaj. Na samom početku mlade je pozdravio vlč. Stjepan Zadravec, voditelj Hrvatske katoličke misije Koblenz, zaželjevši im dobrodošlicu i rekavši nekoliko riječi o povijesti i djelovanju misije. Zatim je uslijedio ispit savjesti, nakon čega su sudionici mogli pristupiti sakramentu ispovijedi, što su mnogi i iskoristili.

Hrvati iz Koblenza nakon dvije godine stanke ponovno na hodočašću

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, skupina od 60 aktivnih vjernika iz Hrvatske katoličke misije Koblenz u subotu je hodočastila Djevici od siromaha u belgijski Banneux. Hodočašće je započelo okupljanjem kod biste zaštitnika misije bl. kardinala Stepinca. Vjernici su u svetište ušli u procesiji, noseći zastave i pjevajući marijansku pjesmu na hrvatskom jeziku. Nakon ulazne […]

Oko 40-ero mladih iz obje misije sudjelovalo je u euharistijskom klanjanju i moljenju krunice, koje su pripremili i predvodili članovi molitvene zajednice HKM Koblenz. Budući da su se duhovno okrijepili, sudionici su u istom radosnom ozračju nastavili druženje u misijskim prostorijama, da bi zatim zajedno otišli na ručak i razgledavanje prekrasnog grada Koblenza.

hrvati-freiburg.de

Intenzivni dan je završio povratkom u misijske prostorije u večernjim satima gdje ih je dočekao pripremljen ukusni čobanac za koji su se pobrinuli Ivica Duspara i Antun Babić, članovi misijskoga vijeća, dok su ostali članovi vijeća pripremali dvoranu za veliku proslavu 20 godina misništva voditelja misije vlč. Stjepana Zadraveca koja se proslavila dan poslije.

Veliko priznanje za HKM Koblenz

Trierski biskup dr. Stephan Ackermann ponovno je ukazao čast Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz, imenujući njezinog voditelja već treći puta članom svećeničkog vijeća Biskupije Trier. Ackermann je poslao dekret imenovanja voditelja Stjepana Zadravca članom 13. saziva svećeničkog vijeća na rok od pet godina, a koje će svoju konstituirajuću sjednicu imati 10. veljače na spomendan zaštitnika ove […]

Mladi su se još kratko podružili nakon nedjeljne mise sudjelujući na svečanom ručku s vjernicima misije Koblenz, da bi se u poslijepodnevnim satima uputili natrag za Freiburg, javili su Hrvati iz Freiburga.

hrvati-freiburg.de