Granica od 200 novozaraženih

Važna obavijest za katolike u Berlinu! Evo pod kojim uvjetima će se slaviti mise

15. siječnja 2021. u 0:04

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Berlinska nadbiskupija objavila je na svojim internetskim stranicama da će se mise s vjernicima slaviti tamo gdje je broj novozaraženih sedam dana zaredom manji od 200.

Hrvatska dijaspora u Njemačkoj online molila krunicu

U organizaciji voditelja Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u Njemačkoj, don Ive Nedića i njegovih pastoralnih suradnika Jacqeline Zadravec i Darka Rubčića, na prvu nedjelju došašća upriličena je online molitva krunice, piše IKA. Uvodno je mlada aktivna članica misije Zadravec, uz harmonijsku pratnju pastoralnog suradnika Rubčića, otpjevala pjesmu Prva ljubav opet te zove. Potom je don […]

Glasnogovornik Berlinske nadbiskupije Stefan Foerner pojasnio je da će se odlučivati temeljem stanja koje objavi odgovarajuća služba za pojedine okruge njemačke savezne države Berlin.

Generalni vikar mons. Manfred Kollig precizirao je da će se nakon objave prekoračenja granice od 200 novozaraženih mise s narodom moći slaviti još taj i sljedeći dan.

Naša sopranistica iz Berlina proglašena počasnom građankom Općine Gornji Mihaljevec

Na 22. sjednici Općinskog vijeća Gornji Mihaljevec održanoj putem ZOOM-a, usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja za 2020. godinu, javljaju Međimurske novine. Tom odlukom se Evelin Novak, naša sopranistica koja živi u Berlinu i članica je berlinske Staatsoper, proglašava počasnom građankom Općine Gornji Mihaljevec, odakle je rodom, te joj se dodjeljuje Povelja Općine. […]

Berlinska nadbiskupija okuplja oko 400 tisuća katolika. Iz nadbiskupije nadalje ističu da će po otkazivanju misa s vjernicima crkve ostati otvorene za privatne pobožnosti, a župnici se pobrinuti da za to vrijeme uvijek bude na raspolaganju dušobrižnik. Osim toga, u siječnju se otkazuju sva župna okupljanja i sastanci odbora.