Evelin Novak

Naša sopranistica iz Berlina proglašena počasnom građankom Općine Gornji Mihaljevec

2. prosinca 2020. u 19:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Na 22. sjednici Općinskog vijeća Gornji Mihaljevec održanoj putem ZOOM-a, usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja za 2020. godinu, javljaju Međimurske novine.

Pogledajte novi videospot za pjesmu fra Šimuna Ćorića

Fra Šimun Šito Ćorić, franjevac, glazbenik, pisac i profesor psihologije, za adventsko vrijeme u nakladi Glasa koncila objavio je novi album “VREMENA OVA SAD SU DRUGA – Poetsko-glazbene meditacije”. Album sadrži deset novih skladbi, među kojima je i pjesma “Adventska – Gospodinu pripravite put”, snimljena i kao videospot. Tekst i glazbu potpisuje fra Šimun Ćorić, […]

Tom odlukom se Evelin Novak, naša sopranistica koja živi u Berlinu i članica je berlinske Staatsoper, proglašava počasnom građankom Općine Gornji Mihaljevec, odakle je rodom, te joj se dodjeljuje Povelja Općine.

“Hvala! Za podršku i svaku lijepu riječ od samog početka kada je klasično pjevanje bilo još veoma apstraktno. Hvala za svaki pljesak, za svaki dolazak na koncert i predstavu. Ovako iskrenu, otvorenu publiku, prijatelje i sumještane svatko bi samo poželio! Hvala općini Gornji Mihaljevec i Željku Tomašiću na prijedlogu. Hvala najdivnijim roditeljima. Meni ovo znači puno jer tamo je zauvijek veliki dio mog srca a na samom kraju bit ću i ja”, na svom Facebook profilu napisala je Novak.

U obrazloženju odluke piše da se počasnim građaninom Općine Gornji Mihaljevec može proglasiti osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva te osoba koja je trajno doprinijela razvitku Općine Gornji Mihaljevec, njezinu ugledu i afirmaciji u zemlji i inozemstvu.