Više od tisuću Hrvata

Veličanstveni duhovni koncert Alana Hržice u Münchenu: Svi smo te večeri osjećali posebnu radost i zajedništvo

13. prosinca 2022. u 10:38

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Molitvena zajednica Srce Isusovo

U prošlu subotu u monumentalnoj crkvi sv. Pavla u Münchenu održan je duhovni koncert koji je predvodio Alan Hržica sa svojim slavljeničkim timom.

Göppingen: Isusovac Ike Mandurić i glazbenik Alan Hržica okupili veliki broj Hrvata u Njemačkoj

U crkvi Krista Kralja u Göppingenu u kojoj se na misnim slavljima okupljaju vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina, u nedjelju je misu predvodio isusovac Ivan Ike Mandurić, a zatim je koncert održao Alan Hržica. Misu su koncelebrirali don Anto Ledić, župnik Župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, vlč. Vilim Koretić, župnik hrvatskih zajednica […]

Više od tisuću Hrvata prisustvovalo je dvosatnoj večeri slavljenja. Pod vodstvom Duha Svetoga zajedničkim snagama sa svojim sinovima, koji su prvi put uz njega nastupili, Hržica je donio Krista u srca prisutnih ljudi.

Molitvena zajednica Srce Isusovo

Bilo je suza radosnica, silnog mnoštva mladih i svi smo te večeri osjećali posebnu radost i zajedništvo.

Program je započeo svetom misom pod vodstvom fra Petra Klapeža uz misno geslo: „Budimo radosni, pripravimo put Gospodinu, radujmo se u ovom tjednu, budimo radost! Slavimo Boga i otvorimo tako srca za Božju ljubav“.

Pretprogram duhovnog slavlja predvodio je kapelan fra Slaven Čeko u pratnji zbora mladih FRAME München, pod vodstvom sestre Nikoline Bilić.

Molitvena zajednica Srce Isusovo

Sažetak nagovora fra Slavena mogao bi se izraziti iz biblijskog citata 2 knjige Ljetopisa 5, 13: „I dok su trubili i pjevali složno kao jedan i jednoglasno hvalili i slavili Jahvu, podižući glas uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu jer je dobar i jer je vječna njegova ljubav, oblak ispuni dom Jahvin”.

Hrvati u Münchenu oprostili se od drage časne: Bog ljubi osobe koje žive u poniznosti

Hrvatski katolici nedjeljom se okupljaju u više crkvi u Münchenu, a jedna od njih je i crkva st. Gabriel. Ona je dom i brojnih njemačkih vjernika o kojima od 2. veljače 1999. brinu hrvatske sestre Družbe Kraljice svijeta iz Zagreba. Od 2002. s. Marta Jozić, osim za Nijemce, svira i na hrvatskoj misi te obnaša […]

“U ovom vremenu došašća Gospodinu uzdignimo glas, On nas preobražava i ozdravlja svojom prisutnošću”, javila je Molitvena zajednica Srca Isusova.