Svetost u životu

Göppingen: Isusovac Ike Mandurić i glazbenik Alan Hržica okupili veliki broj Hrvata u Njemačkoj

3. studenoga 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

U crkvi Krista Kralja u Göppingenu u kojoj se na misnim slavljima okupljaju vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina, u nedjelju je misu predvodio isusovac Ivan Ike Mandurić, a zatim je koncert održao Alan Hržica.

Mladi Hrvati iz Göppingena, Geislingena i Karlsruhea posjetili zagrebačku katedralu

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak su posjetili zagrebačku katedralu. Pedesetak […]

Misu su koncelebrirali don Anto Ledić, župnik Župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, vlč. Vilim Koretić, župnik hrvatskih zajednica Aalen, Heidenheim i Elwangen te domaći župnik fra Ivica Jurišić.

O. Ike je na početku misnog slavlja pozvao vjernike na promišljanje pitanjem: koji motiv ih je potaknuo na dolazak? Povod postavljanju pitanja bio je dolazak vjernika i iz udaljenih mjesta i drugih hrvatskih zajednica kako bi sudjelovali u slavlju u Göppingenu.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Upravo uoči svetkovine Svih svetih o. Ike je u propovijedi pozvao vjernike na svetost u životu, tumačeći „da smo svi pozvani na svetost već sada, a to možemo postići slijedeći Krista te redovitim sudjelovanjem u misi“. Vjernike je ohrabrio da ostanu vjerni Kristu i Crkvi.

Okupljeni prvi put nakon dvije godine proslavili svog zaštitnika

Vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina u Göppingenu blagdan svoga zaštitnika proslavili su svečanom misom koju je u crkvi Christkönig u nedjelju predvodio fra Ivica Jurišić, voditelj Zajednice i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, javlja IKA. U ulaznoj procesiji uz ministrante, relikviju su u crkvu unijeli članovi kulturne udruge Matica Hrvatska predvođeni predsjednikom Jozom […]

Primijetivši na misi velik broj mlađih obitelji s djecom, posvijestio im je da djecu nastoje i dalje tako odgajati dolaskom na mise, vjeronauk i sudjelovanjem u životu svoje župne zajednice.

Misno slavlje animirao je župni zbor domaćih Hrvatskih katoličkih zajednica Göppingen i Geislingen uz sudjelovanje članova zbora iz susjednih Hrvatskih katoličkih zajednica Aalen, Heidenheim i Elwangen.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Nakon misnog slavlja dvosatni koncert duhovne glazbe održao je glazbenik Alan Hržica sa svojim bendom koji su prethodna dva dana boravili zajedno s o. Ikom na duhovnoj obnovi u Hrvatskim katoličkim zajednicama Nagold, Calw i Freudenstadt.

Prvopričesnici i krizmanici iz Göppingena i Geislingena pripremili darove za djecu Petrinje

Ovih dana u Göppingenu i Geislingenu predstavili su se kandidati za krizmu, njih čak 63. Molitvom vjernika i drugim prigodnim molitvama sudjelovali su na misnom slavlju. U prinosu darova donijeli su vrećice sv. Martina u koje su stavili svoja iznenađenja za djecu iz Petrinje… “Darove, zajedno s darovima kandidata za svetu pričest, poslat ćemo u […]

Za okupljene u Göppingenu ovo je bila posebna večer zajedništva Kristovih vjernika u molitvi, slavljenju, svjedočenju vjere i pjesmi. Nakon koncerta druženje u zajedništvu nastavljeno je uz agape u dvorani pokraj crkve, piše IKA.