Trodnevna duhovna obnova

Veliki jubilej Hrvata u Clevelandu. Župa proslavila 120. rođendan, a svećenik četiri desetljeća svog djelovanja

11. listopada 2022. u 8:12

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa sv. Pavla u Clevelandu

Povodom obilježavanja 120 godina Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu, župnik Zvonko Blaško sa suradnicima je upriličio trodnevnu duhovnu obnovu koju je predvodio kotorski biskup Ivan Štironja.

Cleveland: Nasljedovanje Krista nema alternative

Hrvatska katolička zajednica u Clevelandu, u nedjelju je svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Svetoga Pavla, proslavila blagdan suzaštitnika blaženog Alojzija Stepinca, piše IKA. Dvije mise na taj značajni dan za hrvatsku zajednicu predvodio je i propovijedao don Ivan Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Don Ivan je […]

Prvog dana trodnevnice na spomendan sv. Bruna – svećenika, biskup Štironja naglasio je da se listopad i pobožnost u čast blaženoj Djevici Mariji odlično uklapaju u trodnevnu duhovnu pripravu i zahvalu Bogu koji nas poziva da ištemo, tražimo i kucamo na vrata njegova Srca. Pozvao je vjernike da u zahvalu Bogu pridruže i župnika don Zvonka koji ove godine obilježava četiri desetljeća svećeništva, tim više što je polovicu svoga djelovanja, najprije kao kapelan, a zatim kao župnik, proveo služeći u Župi sv. Pavla.

Drugog dana trodnevnice na spomendan blažene Djevice Marije od krunice, biskup je podsjetio na povijest listopadskih pobožnosti i pobožnosti krunice te govorio o snazi zajedničke molitve krunice kao oruđu u borbi protiv svakoga zla, osobito zla našega vremena, koje se širi protiv obitelji, protiv prirode, te kršćanskog i nacionalnog identiteta. Posebno je naglasio vrijednost i potrebu sakramenta ispovijedi koja nas pomiruje s Bogom, pomaže u čuvanju čistoće srca te nas vraća u zagrljaj nebeskog Oca i Stvoritelja na čiju smo sliku stvoreni i čija slika trebamo ostati do kraja života. Vjernici su prije, a i poslije mise imali prigodu pojedinačne ispovijedi.

Nakon trodnevnice župa je jučer proslavila 120. rođendan i četiri desetljeća svećeništva vlč. Zvonka Blaška. Svečano misno slavlje predvodio je biskup Štironja.

Hrvati iz Clevelanda donirali sisačkoj bolnici uređaj za pregled trudnica: Ne brinite se, u ovome niste sami

Hrvatski iseljenici iz Clevelanda donirali su Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku uređaj za pregled trudnica, koji je vrijedan 610 tisuća kuna. Službi za ginekologiju i opstetriciju uređaj je uručila Josie Tomljenovic, menadžerica sestrinstva u Klinici Cleveland… “Donacije su prikupljali Hrvati u Clevelandu i hrvatskoj crkvi svetog Pavla u tom gradu. Željeli smo pomoći […]

“Ovom prilikom zahvaljujemo se na odazivu i posjećenosti, kao i na bilo kojem obliku sudjelovanja i pomoći oko organizacije slavlja. Neka nas sve skupa dragi Bog blagoslovi”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu.