Večera, glazba i ples

Zagreb će biti domaćin 3. Večeri hrvatskih povratnika

7. prosinca 2022. u 15:56

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Udruga Hrvatska uzdanica u suorganizaciji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira 3. Večer hrvatskih povratnika koja će se održati u četvrtak 15. prosinca 2022. u 19 sati u Hotelu Sheraton Zagreb.

Božićno-nikolinjska proslava u zajednici Bruchsal

U prošlu subotu održana je Božićno-nikolinjska proslava zajednice Bruchsal i obližnjih manjih mjesta: Brettena, Mingolsheima i Kirrlacha koja je okupila oko 600 uzvanika. Osim domaćih gostiju bili su prisutni i vjernici iz Offenburga, Baden-Badena, Karlsruhea i Pforzheima… Sve okupljene u ime Hrvatske katoličke misije Mittelbaden na početku je pozdravio don Ivo Nedić, voditelj misije. Na […]

“Vođeni idejom ponovnog susreta s tendencijom tradicionalnog okupljanja povratnika, useljenika i njihovih prijatelja, pozivamo vas da nam se pridružite na ovom druženju uz večeru, glazbu i ples, kao i prigodu za humanitarni doprinos u nadolazećem vremenu došašća”, piše u pozivnici Hrvatske matice iseljenika.

U glazbenom dijelu programa nastupit će sastav VIS GAVRANI (povratnička obitelj iz Australije), Tamburaški sastav Trešnja i gost iznenađenja.

Za humanitarnu notu pobrinut će se Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“, a kroz program će voditi Robert Kurbaša.

U 2021. zabilježen rekordan broj povratnika u Hrvatsku!

U prostorijama humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom IPU – Iseljenici, povratnici i useljenici, prošli tjedan održan je okrugli stol na temu „POVRATAK U DOMOVINU – Izazovi povratnika i useljenika pri povratku u domovinu“. Koliko je važno iznova i svakodnevno otvarati pitanja izazova i problematike iseljeništva u odnosu s domovinom, […]

Ovaj događaj bit će organiziran pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.