Prijavite se

Hodočašće HKM-a Dublin na svećeničko ređenje đakona Antuna Pašalića

20. veljače 2022. u 16:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

U nedjelju 24. travnja 2022. u katedrali u Ennisu (biskupija Killaloe), polaganjem ruku i posvetnom molitvom biskupa Fintana Monahana, za svećenika iste biskupije bit će zaređen vlč. Antun Pašalić, đakon HKM-a Dublin.

Župljani HKM-a Dublin prikupili 3 tisuće eura za relikvijar

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin prikupili su dovoljno sredstava za isplatu relikvijara u kojem će izlagati na štovanje relikviju njihove zaštitnice – sv. Majke Tereze iz Kalkute. “Hvala svim darovateljima – a ukupno ih je 26 (što obitelji, što pojedinaca). Radostan sam što je ovaj naš prvi ovakav projekt s oduševljenjem prihvaćen od mnogih članova […]

“Toga dana neće biti redovnog slavlja na hrvatskom jeziku u Dublinu, nego ćemo svi u što većem broju poći na Misu ređenja u Ennis”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

A svatko tko želi poći može se prijaviti putem ove poveznice. Zbog organizacije događaja bitno je znati točan broj uzvanika.

Za početak rujna planirano je i svojevrsno “mladomisničko slavlje” vlč. Antuna u HKM-u Dublin. Iz misije javljaju da će o tome uskoro donijeti više informacija…