Do 6. srpnja 2021.

Želite li online učiti hrvatski jezik? Evo kako se možete prijaviti za stipendiju

22. lipnja 2021. u 10:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje, kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika.

U Splitu uskoro novi studij na engleskom jeziku

Od jeseni kreće novi preddiplomski sveučilišni studij Psihologije na engleskom jeziku na Filozofskom fakultetu u Splitu. Studij pruža znanja i vještine provođenja psihologijskih istraživanja i temeljna znanja iz znanstvenih disciplina srodnih psihologiji te omogućava orijentaciju studenata unutar različitih psihologijskih disciplina i glavnih teorijskih pristupa. Koncept je u potpunosti usklađen sa zahtjevima Europskog kvalifikacijskog standarda za […]

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE, za akademsku godinu 2021./22.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Umjesto jednoga hrvatskoga jezika, uvodi se desetak marginalnih: Krajnje je vrijeme da se osvijestimo dok ne bude prekasno!

“Bački Hrvati Bunjevci i monopolizacija novoštokavskoga ikavskog dijalekta – činjenice i posljedice”, bila je tema videotribine koju je na online organizirala Hrvatska matica iseljenika. Povod tribine bila je nedavna inicijativa za uvođenjem “bunjevačkog jezika” kao službenog na području grada Subotice. Navedena inicijativa pokušava bunjevački govor izdvojiti iz hrvatskoga jezičnog korpusa, a dovodi u pitanje i […]

Prijave na Javni poziv s potrebnom dokumentacijom podnose se isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva, zaključno do 6. srpnja 2021. godine.

Više informacija potražite na ovoj poveznici…