Donosimo uvjete

U Splitu uskoro novi studij na engleskom jeziku

13. svibnja 2021. u 9:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Od jeseni kreće novi preddiplomski sveučilišni studij Psihologije na engleskom jeziku na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Dobre vijesti za sudionike seminara Stvaranje kazališta

Seminar “Stvaranje kazališta” u proteklih dvadesetak godina održavao se svake godine početkom ljeta, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Bio je uspješan i plodonosan, zahvaljujući njemu nastale su i opstale brojne dramske skupine, stvorene su mnoge predstave, digla su se cijela kazališta, uspostavljene su kulturne veze i prijateljstva. Nažalost, od prošle godine ta tradicija je prekinuta. […]

Studij pruža znanja i vještine provođenja psihologijskih istraživanja i temeljna znanja iz znanstvenih disciplina srodnih psihologiji te omogućava orijentaciju studenata unutar različitih psihologijskih disciplina i glavnih teorijskih pristupa. Koncept je u potpunosti usklađen sa zahtjevima Europskog kvalifikacijskog standarda za psihologe „EuroPsy“ koji je izradila EFPA (Europska federacija psihologijskih udruženja/European Federation of Psychologists’ Associations).

Nastava se izvodi u potpunosti na engleskom jeziku i traje tri godine. Studenti završetkom studija stječu 180 ECTS i zvanje prvostupnik psihologije.

Godišnja puna školarina iznosi 6000 eura, a upisna kvota za studente koji plaćaju punu školarinu je 34 mjesta. Prijave za upis za mjesta uz plaćanje pune školarine trajat će od 1. svibnja do 23. srpnja 2021. godine.

Osigurana su i dodatna dva mjesta uz punu stipendiju školarine kroz sve tri godine studija (uz uvjet redovitog studiranja). Glavni kriteriji za upis na dva stipendirana mjesta su hrvatsko državljanstvo, završetak srednjoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, slabiji socioekonomski status te izvrsnost u dosadašnjem obrazovanju. Prijave za dva stipendirana mjesta trajat će od 1. lipnja do 23. srpnja 2021. godine.

Vlada RH donosi nacionalni plan o Hrvatima izvan domovine. Poticat će povratak dijaspore

Vlada Republike Hrvatske donijela je na 56. sjednici Odluku o pokretanju postupka izrade Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske od 2021. do 2027. godine. Ovom Odlukom zadužuje se Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske da izradi Nacionalni plan razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za […]

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Splitu te u znanstvenim jedinicama pojedinih sastavnica Sveučilišta u Splitu poput Medicinskog fakulteta. U izvedbi programa sudjelovat će i nastavnici s međunarodnih institucija poput Yale University, Santa Fe Institute, Northeastern University iz SAD-a i Université de Poitiers iz Francuske.

Detaljnije informacije o studijskom programu, prijavama i selekcijskom postupku dostupne su na ovoj poveznici…