FOTOGALERIJA

Život se vraća među hrvatsku zajednicu u Sydneyu. Ljepota zavičaja, dobra hrana i bogatstvo tradicije

16. lipnja 2021. u 10:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Gordana Anić

Dan Hrvatske baštine koji je proslavljen u Hrvatskom katoličkom centru “Sv. Nikole Tavelića” u St. John’s Parku, bio je svojevrsna naznaka dolaska normalnih vremena nakon koronavirusa, piše Domovina.

U Sydneyu predstavljena knjiga o Blaćanima u svijetu

U Hrvatskom klubu “Dalmacija Sydney”, u prisutnosti dvjestotinjak članova kluba i gostiju, prošli tjedan predstavljena je knjiga „Na putu bez povratka“, poznatog i uglednog hrvatskog autora Dušana Kalogjere. Program je vodila pjesnikinja i dugogodišnja novinarka Ivana Bačić Serdarević. Svaki hrvatski klub u svijetu pa tako i ovaj impozantni u Sydneyu, godinama u tuđini pomaže u […]

Sveta misa služena je u dvorištu crkve bez ikakvih ograničenja, razmaka i maski, a nakon dugo vremena (skoro godinu i pol) čuli smo: “Pružite znak mira jedni drugima”, pa su se mnogi i rukovali.

Dan Hrvatske kulturne baštine ove godine premješten je za prvu nedjelju u lipnju, bez cvjetnih aranžmana koje bi uređivale pojedine grupe, klubovi i udruge, što je također bio danak koronavirusa. No, uobičajeni piknik nakon mise u dvorištu crkve nije izostao.

Uz tradicionalnu ponudu pečene janjetine, odojka i ćevapa, bilo je i izvrsnog gulaša, pečenog kestena i domaćih kolača. Uz živu glazbu i nastup folklornog društva “Linđo”, izabrane su i prigodnim nagradama darovane najljepše nošnje koje su pojedini prisutni odjenuli, pokazujući tako bogatstvo običaja iz raznih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Piknik u Wollongongu kao zahvala za pomoć stradalima od potresa

Kao znak zahvalnosti za skupljanje pomoći stradalima od potresa, u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wollongongu u prošlu nedjelju organiziran je piknik. Okupljeni su mogli donirati Kruhu svetog Ante koji je naručio stambeni kontejner za Jozu Brkana iz Jajca. On, naime, živi u ruševnoj kući i bez krova. Vrijednost kontejnera je €10,500.00. Na pikniku se u […]

Uz dobru hranu i prijateljsko druženje po lijepom sunčanom, ali i malo prohladnom zimskom vremenu, održano je uz pjesmu, ples i kolo još jedno prisjećanje i obilježavanje bogatstva hrvatske baštine koju svi mi i na kraju svijeta njegujemo i nosimo u srcima, javlja Domovina.