Kruh sv. Ante

Piknik u Wollongongu kao zahvala za pomoć stradalima od potresa

28. svibnja 2021. u 11:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Domovina

Kao znak zahvalnosti za skupljanje pomoći stradalima od potresa, u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wollongongu u prošlu nedjelju organiziran je piknik.

Ispružena ruka australskih Hrvata u domovinu je poslala milijun dolara

Karitativno-humanitarnu organizaciju „Kruh sv. Ante“ osnovali su franjevci franjevačke provincije Bosne Srebrne s ciljem prikupljanja pomoći. Organizacija je otvorila svoju podružnicu u Wollongongu 2004. tijekom posjeta Australiji tadašnjeg ravnatelja ove organizacije fra Stipana Radića. Godine 2017. podružnica je premještena u Canberru, a 2018. registrirana je i pri australskim vlastima. U statutu je određeno kako se […]

Okupljeni su mogli donirati Kruhu svetog Ante koji je naručio stambeni kontejner za Jozu Brkana iz Jajca. On, naime, živi u ruševnoj kući i bez krova. Vrijednost kontejnera je €10,500.00. Na pikniku se u tu svrhu skupilo $6,100.00 AUD, piše Domovina.

Župnik fra Ivo Tadić okupio je opet ne samo svoje župljane nego i prijatelje i suradnike iz nedalekog (80 kilometara) udaljenog Sydneya, a neki su došli i iz Melbournea i Canberre.

Domovina

Uz ukusnu svinjetinu, janjetinu i čobanac te veliku pomoć župljana, svi su bili dobro ugošćeni. Dio prisutnih odigrao je i nogometnu utakmicu, a zaigrao je i sam fra Ivo Tadić, tako da na kraju samo možemo reći veliko hvala svim organizatorima i donatorima.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Događaju je bio prisutan i Marko Franović sa svojim sinom Markom, čovjek koji je dao najveći novčani iznos za pomoć stradalima od potresa.

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje