Kruh sv. Ante

Piknik u Wollongongu kao zahvala za pomoć stradalima od potresa

28. svibnja 2021. u 11:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Domovina

Kao znak zahvalnosti za skupljanje pomoći stradalima od potresa, u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wollongongu u prošlu nedjelju organiziran je piknik.

Ispružena ruka australskih Hrvata u domovinu je poslala milijun dolara

Karitativno-humanitarnu organizaciju „Kruh sv. Ante“ osnovali su franjevci franjevačke provincije Bosne Srebrne s ciljem prikupljanja pomoći. Organizacija je otvorila svoju podružnicu u Wollongongu 2004. tijekom posjeta Australiji tadašnjeg ravnatelja ove organizacije fra Stipana Radića. Godine 2017. podružnica je premještena u Canberru, a 2018. registrirana je i pri australskim vlastima. U statutu je određeno kako se […]

Okupljeni su mogli donirati Kruhu svetog Ante koji je naručio stambeni kontejner za Jozu Brkana iz Jajca. On, naime, živi u ruševnoj kući i bez krova. Vrijednost kontejnera je €10,500.00. Na pikniku se u tu svrhu skupilo $6,100.00 AUD, piše Domovina.

Župnik fra Ivo Tadić okupio je opet ne samo svoje župljane nego i prijatelje i suradnike iz nedalekog (80 kilometara) udaljenog Sydneya, a neki su došli i iz Melbournea i Canberre.

Domovina

Uz ukusnu svinjetinu, janjetinu i čobanac te veliku pomoć župljana, svi su bili dobro ugošćeni. Dio prisutnih odigrao je i nogometnu utakmicu, a zaigrao je i sam fra Ivo Tadić, tako da na kraju samo možemo reći veliko hvala svim organizatorima i donatorima.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Događaju je bio prisutan i Marko Franović sa svojim sinom Markom, čovjek koji je dao najveći novčani iznos za pomoć stradalima od potresa.