Hrvati u Švicarskoj

Zürich: Održana tribina o znanost i vjeri

24. studenoga 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich u srijedu je održana tribina „Znanost i vjera“. Gost i predavač bio je dr. sc. Andi Erega koji je na postdoktorskom istraživačkom studiju na ETH Zürich.

Fra Velimir Bavrka na duhovnoj obnovi u Zürichu

Duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich proteklih dana održao je fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza. Iz ove hrvatske misije u Švicarskoj istaknuli su kako je duhovnikov govor bio jednostavan, ali izravan te da je njegova pjesma uz klanjanje otvorila mnoga srca za Gospodina… “Svaka zajednica osjeti nešto posebno kada se događa duhovna obnova. […]

Kada se čuje sam naslov „Znanost i vjera“, stvara se predodžba kako znanost i vjera ne idu zajedno. Dr. Erega je u svojem izlaganju naveo mnoge znanstvenike koji su dolazili do čudesnih otkrića u duhu kršćanske vjere. Između ostalih, spomenuo je Nikolu Kopernika, Gallilea Galileja i Nikolu Teslu. Govorio je i o kušnjama na koje nailaze znanstvenici vjernici.

Svojim predavanjem ohrabrio je framaše i ostale koji su bili na tribini da imaju hrabrosti živjeti i svijedočiti svoju vjeru.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich krizmano 45-ero mladih

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak podijelio je u subotu 45 sakramenata svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Čestitamo krizmanicima i neka ih prati snaga Duha svetoga… Krizmanici u Zürichu Gabriel Aračić, Tonka Babić, Nina Baran, Anna Barukčić, Nina Batinić, Bruno Brisar, Luka Dukić, Dominic Heil, Ivan Herceg, Kristijan Ikić, Mateo Ivičić, Katarina Jurić-Pešić, Ana […]

Fra Goran Azinović, voditelj Frame i organizator tribina, zahvalio je dr. Eragi na dolasku te korisnom i poučnom predavanju.