HISTORIA DE CROACIA

Argentinska Hrvatica napisala knjigu o povijesti Lijepe Naše

21. listopada 2021. u 4:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Objavljena je knjiga o hrvatskoj povijesti na španjolskom jeziku koju potpisuje argentinska akademkinja, Hrvatica Carmen Vrljičak.

Šesti Hrvatski socijalni tjedan bit će posvećen demografiji, iseljavanju i migracijama

Šesti Hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ održat će se od 22. do 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Događaj organizira Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve na čijem čelu je pročelnik prof. dr. Stjepan Baloban. Tijekom dva dana bit će održano devet plenarnih predavanja i 25 izlaganja […]

“HISTORIA DE CROACIA desde el principio” govori o razdoblju od dolaska Hrvata pa sve do 1914. godine.

Carmen Vrljičak, čiji je jedan roman bio bestseller, pisala je mnogo o Hrvatskoj u knjigama i novinama za publiku španjolskog jezika, koja ne raspolaže s publikacijama iz kojih bi se moglo nešto znati o Hrvatskoj.

Djelo ima 170 stranica na kojima Vrljičak daje odgovor na osnovna pitanja, ali i zalazi duboko u povijest. Dakle, to je knjiga za sve one koji ne znaju ništa o Hrvatskoj, ali i za one koji žele imati cjelovitu sliku povijesnog razvoja Lijepe Naše.

Milas u Rumunjskoj: Vjerujem da će ova donacija predstavljati snažan poticaj za daljnje upoznavanje hrvatske kulture

U Dvojezičnoj rumunjsko-hrvatskoj gimnaziji u Karaševu održana je svečana primopredaja donacije vrlo vrijedne obiteljske knjižnice Dinka Milasa, koja je prikupljana kroz više desetljeća. Uz donatora i ravnateljicu gimnazije Alinu Mistoiu, na svečanosti su sudjelovali: Zvonko Milas, državni tajnik, Marija Kapitanović, veleposlanica Republike Hrvatske u Rumunjskoj, Ana Filka, inspektorica za manjine, Slobodan Giureci Ghera, zastupnik Hrvata […]

Rad je pisan živo, ugodno i okretno u skladu s ovim našim vremenom u kojima ljudi nemaju puno vremena za čitanje.