Sisak

Biskup Košić primio Hrvate iz Australije i blagoslovio kip bl. Alojzija Stepinca

24. travnja 2021. u 17:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku predstavnike molitvene zajednice „Vitezovi predragocjene krvi Kristove“ koja djeluje na području Australije, piše IKA.

Pomoć iz Gradišća. Prva montažna kuća ukrcana na teretnjake

Nakon serije teških potresa krajem prosinca prošle godine, dijeceza Željezno pokrenula je humanitarnu akciju sa sloganom “Krov za Hrvatsku“. Konkretno, skupljaju novac za gradnju montažnih drvenih kuća za žrtve potresa. Prvu takvu u četvrtak su u hali tesarskog poduzeća Golubić u Željeznom, koje je razvilo prototip, počeli ukrcavati na teretnjake, javlja austrijska ORF televizija. Svoj […]

Biskup se susreo s Marinkom Šuškom, Krešom Pavkovićem i Darijom Kordićem. Tom prigodom blagoslovio je kip bl. Alojzija Stepinca, djelo akademskoga kipara i hrvatskog branitelja Josipa Cvrtile, a koji će ta zajednica dodijeliti kao nagradu za Hrvata godine i životno djelu Marku Franoviću, hrvatskom iseljeniku, građevinskom poduzetniku, aktivistu i dobrotvoru iz Sydneya, koji već godinama neumorno pomaže Hrvate u Hrvatskoj i BiH, a posebno se založio i u pomoći u potresu stradaloj Sisačkoj biskupiji.

IKA

Uz kip biskup je blagoslovio i Hrvatske zavjetne krunice s Branimirovim križem koje izrađuje Marijana Lasić, a koje će ovih dana zajedno s kipom put Australije.

Uskoro novi studijski program Leadership – posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od sljedeće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva. Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju „Leadership“ koji se […]

Na kraju susreta biskup je iskoristio priliku da iskreno zahvali svim australskim Hrvatima na pokazanoj iskrenoj kršćanskoj ljubavi i pomoći koji su nakon potresa uputili u ovaj stradali kraj.