Hrvati u Njemačkoj

Bogat program u HKM-u Köln: Upaljena treća adventska svijeća, predstavljeni krizmanici i proslavljeno Nikolinje

13. prosinca 2022. u 10:23

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Köln

U crkvi Minoritenkirche u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln upriličeno je paljenje treće adventske svijeće, predstavljen je 31 pripravnik za primanje sakramenta krizme, izveden je prigodni scenski program i proslavljeno je Nikolinje.

Köln: Mladi Hrvati u narodnim nošnjama odali počast žrtvama Domovinskog rata

U crkvi Minoritenkirche u Kölnu u nedjelju je slavljena sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata. Tom prigodom na poseban način angažiran je bio zbor pod ravnanjem s. Renate Rappi, mladi i djeca odjeveni u hrvatske narodne nošnje te hrvatski branitelji koji žive u Kölnu i okolici. U nadahnutoj homiliji voditelj misije fra Vuk Buljan […]

U Bergheimu je adventsku svijeću upalila obitelj Gosarić, u Bielsteinu obitelj Žilić, u Bonnu obitelj Barišić, u Kölnu obitelj Tolo i u Leverkusenu obitelj Maršić. U crkvi u Kölnu predstavljani su budući krizmanici koji su i službeno uvedeni u razdoblje izabranja.

HKM Köln

Na početku misnog slavlja roditelje, vjeroučitelje i prisutnu zajednicu pozdravila je krizmanica Diva Alesia Pavlović. Prvo čitanje pročitala je krizmanica Lorena Okić, psalam je pročitala vjeroučenica Rebeka Meščić, drugo čitanje majka dvojice krizmanika gospođa Tereza Perajić, a obraćanje vjeroučitelju tijekom obreda pročitao je krizmanik Marko Bešker. Molitvu vjernika čitali su krizmanici: Julijana Šimić, Diva Alesia Pavlović, Karla Maros, Maja Kolak i Mario Perajić. Tijekom obreda svakom od krizmanika uručeno je Apostolsko vjerovanje.

HKM Köln

Nakon svečanog blagoslova uslijedio je prigodni scenski program koji su s mlađim uzrastom vjeroučenika pripremale Vanesa Vučina, s. Renata Rapi i s. Bora Marki. Kroz program je vodila Marijana Nedić Haubrich. Prisutnoj djeci sv. Nikola uručio je prigodne darove.

Novi župnik vikar u HKM-u Köln

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln umjesto dosadašnjeg župnog vikara fra Denisa Šimunovića koji je u zajednici proveo pet godina, a sada odlazi na službu župnika u Metković, došao je fra Ivan Režić, dosadašnji odgojitelj franjevačkih bogoslova u Splitu. Novi župni vikar rođen je na Maovicama kod Vrlike. Za svećenika je zaređen 2009. godine. Do sada […]

Na kraju misnog slavlja zahvalnu riječ zaslužnima uputio je u ime voditelja misije fra Vuka Buljana i u ime sve zajednice župni vikar fra Ivan Režić, koji je predsjedao euharistijskim slavljem u Kölnu.

HKM Köln
HKM Köln