Njemačka

Članovi Frame Würzburg dali svoja prva obećanja

25. lipnja 2023. u 15:40

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Članovi bratstva Franjevačke mladeži Würzburg u subotu su, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, prvi put obnovili svoja krsna obećanja.

Ponosan na svoje župljane u Würzburgu

Tijelovska procesija jučer je prvi put održana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg. Župljani su se okupili u jutarnjim satima kod crkve St. Josef i s njemačkim vjernicima proslavili svetu misu. Nakon misnog slavlja organizirali su procesiju s dva oltara i svečanu molitvu završili u spomenutoj crkvi… “Hvala svima koji su s pomagali oko ostvarenja ovog […]

Povodom slavlja Hrvatska katolička misija Würzburg primila je goste, članove bratstava Frame i Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) pristigle iz Stuttgarta, Wiesbadena i Frankfurta. Podijeljenima u dvije skupine, domaćini su im pokazali gradske znamenitosti. Poslijepodne su se svi zajedno našli u katedrali gdje su sudjelovali na molitvi i kratkom orguljaškom koncertu.

Drugi dio obilaska grada nastavili su u smjeru Hrvatske ulice (Kroatengasse) u kojoj se nalazi mural kao spomen na hrabre hrvatske vojnike koji su prije četiri stoljeća ondje branili grad od neprijatelja. Stigavši naposljetku do župne crkve sv. Josipa, nakon odmora i okrijepe podijelili su se u manje skupine da bi se bolje upoznali i međusobno razgovarali o raznim vjerskim i društvenim temama. Rad u skupinama oduljio se izvan planiranog vremena jer su teme o ispovijedi, osobnom rastu u vjeri i o svjedočenju vjere sugovornicima bile vrlo zanimljive.

Zatim su u crkvi sudjelovali na klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio fra Petar Komljenović, župnik iz HKM-a Frankfurt, uz glazbenu pratnju i pjevanje gostiju članova Frame. Prisutni su također imali priliku za slavlje sakramenta ispovijedi.

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

Nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja, mladi vjernici Hrvatska katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja. Tako je na kraju Pete korizmene nedjelje u crkvi sv. Josipa u njemačkom gradu Würzburgu, 13-ero mladića i djevojaka pred župnikom fra Ivanom Penavom izreklo svoju želju da u sljedećoj godini još više […]

Uslijedila je misa koju su uz fra Petra slavili kapelan u Frankfurtu fra Kristijan Šilić i domaći župnik fra Ivan Penava. Tijekom slavlja šestero mladih iz HKM-a Würzburg položilo je prva obećanja življenja evanđelja po primjeru sv. Franje Asiškoga u bratstvu Frame tijekom godine dana. Troje članova je pak primljeno u početnu formaciju.

Hrvatska katolička misija Würzburg

Obredu obećanja svjedočili su i članovi mjesnog bratstva OFS-a Frankfurt koje je kanonski ustanovljeno i pridruženo Njemačkom nacionalnom bratstvu. Mladima se obratio i ministar OFS-a Vjekoslav Luburić čestitajući im na odvažnosti da još smjelije slijede stope Isusa Krista po primjeru sv. Franje, poželjevši im da nastave put u Franjevačku obitelj i uskoro osnuju i bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda.

Pismo župnika Hrvatima u Würzburgu: Želimo se još više družiti i povezivati

Fra Ivan Penava, voditelj Hrvatske katoličke misije Würzburg, nakon ljetnog odmora obratio se svojim župljanima s planovima za naredni period, ali prisjetio se i svega onoga što je napravljeno u prvoj godini njegova službovanja… Njegovo pismo prenosimo u cijelosti… Evo nas, dragi vjernici i prijatelji, nakon ljetnog odmora ponovno u našem Hrvatskom selu. Da, naš […]

Nakon mise, druženje je nastavljeno uz okrijepu i pjesmu.

Hrvatska katolička misija Würzburg