FOTOGALERIJA

Cvjetnica u Hrvatskom katoličkom centru Brisbane

12. travnja 2022. u 0:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski katolički centar Brisbane

U crkvi bl. Alojzija Stepinca u Brisbaneu i sv. Leopolda Mandića na Gold Coastu, naši iseljenici proslavili su Cvjetnicu.

Hrvati u australskom Brisbaneu proslavili Stepinčevo

Hrvatska katolička zajednica u četvrti Salisbury u australskom Brisbaneu u subotu 12. veljače proslavila je svoga nebeskoga zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Dominović, voditelj HKC-a Brisbane i Gold Coasta, uz sudjelovanje stotinjak okupljenih vjernika. Na misi su bili predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Sydneyja, konzulica Nives Frochlich […]

U Brisbaneu je blagoslov grančica održan ispred župne kuće, nakon čega je procesija krenula prema crkvi.

“Ove godine bilo je svečano jer su brojni naši iseljenici odjenuli narodnu nošnju. Posebna su bila djeca iz folklorne skupine Brisbane”, javljaju iz Hrvatskog katoličkog centra Brisbane.

Muku po Luki pjevao je župni zbor, koji je predvodio i liturgijsko pjevanje tijekom mise…

Brisbane: Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

Hrvatski katolički centar Brisbane u ponedjeljak je proslavio svetkovinu sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja i osnivača Franjevačkog reda. Svetu misu predslavio je voditelj HKC-a fra Davor Dominović, uz sudjelovanje tridesetak vjernika. Među okupljenima bili su i članovi Trećeg svjetovnog franjevačkog reda koji djeluju u sklopu Centra. “Ove godine Svjetovni franjevački red obilježava 800. obljetnicu postojanja. U […]

“Na Gold Coastu smo blagoslovili grančice u crkvi, pjevali muku i proslavili svetu misu. I tamo je nekoliko osoba bilo u narodnim nošnjama. Doista je to bio lijep i svečan dan u našoj zajednici”, napomenuli su iz ove hrvatske zajednice.