Hrvati u Srbiji

Darko Polić imenovan upraviteljem zaklade Spomen-dom bana Josipa Jelačića

12. siječnja 2021. u 10:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Darko Polić rođen je u Novom Sadu 1975. godine. Završio je studij arhitekture 2003., a 2016. stekao doktorat iz tehničkih znanosti na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Po završetku studija radio je u projektnom birou, a od 2004. do danas radi u JP Urbanizam Zavod za urbanizam Novi Sad.

Vatikan imenovao Ivana Sovića ravnateljem PMD-a za pet zemalja

Kardinal Luis Antonio Tagle, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda, imenovao je dekretom od 15. studenog teologa laika iz Biskupije Reykjavik Ivana Sovića, podrijetlom iz BiH, novim ravnateljem Papinskih misijskih djela za Dansku, Finsku, Island, Norvešku i Švedsku, javlja Fratellanza umana. Apostolska nuncijatura za pet sjevernoeuropskih zemalja izvijestila je 16. prosinca da je kardinal Tagle prihvatio […]

Član je Odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća za kulturu. Osim toga, ostvario je angažman na sljedećim mjestima: sukoordinator tima projekta Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture (2013. – 2016.), stručni član tima na pisanju koncepta za nastup Republike Srbije na Svjetskoj izložbi – Expo Milano 2015, predsjednik Radne skupine za koordinaciju infrastrukturnih projekata na projektu Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture (2017. – 2020.), suradnik je na projektima Svjetske banke – Austrija od 2012. do danas. Član je više domaćih stručnih udruga u području urbanizma i arhitekture.

Dobitnik je nagrada i priznanja na međunarodnim salonima urbanizma. Povremeno predaje na stručnim i visokoškolskim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Zaklada “Spomen-dom bana Josipa Jelačića” osnovana je 24. ožujka 2020. godine, kao druga od triju institucija koje je utemeljilo Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.

Hrvati u Srbiji prikupljaju pomoć. Evo kako se može uplatiti donacija

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati. “Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kada ovisiš o pomoći drugih, predsjednica […]

Nakon imenovanja Gorana Kaurića zamjenikom pokrajinskog tajnika za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, jednoglasnom odlukom na 47. sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća izabran je Polić za novog upravitelja Zaklade. Prošle je godine ujedno obilježena i 75. obljetnica povratka rodne kuće bana Josipa Jelačića u vlasništvo hrvatske zajednice u kojoj se danas nalazi sjedište Zaklade.