Prvi laik imenovan na tu službu

Vatikan imenovao Ivana Sovića ravnateljem PMD-a za pet zemalja

17. prosinca 2020. u 4:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Fratellanza umana

Kardinal Luis Antonio Tagle, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda, imenovao je dekretom od 15. studenog teologa laika iz Biskupije Reykjavik Ivana Sovića, podrijetlom iz BiH, novim ravnateljem Papinskih misijskih djela za Dansku, Finsku, Island, Norvešku i Švedsku, javlja Fratellanza umana.

Apostolska nuncijatura za pet sjevernoeuropskih zemalja izvijestila je 16. prosinca da je kardinal Tagle prihvatio prijedlog Biskupske konferencije sjevernoeuropskih zemalja te imenovao Sovića ravnateljem na pet godina.

Nisu dopustili da njihova crkva propadne. Hvala od srca obitelji Miketić iz SAD-a

Hrvatska dijaspora iz prekomorskih zemalja već desetljećima svim srcem i svom dušom daje doprinos našoj domovini. Katoličku vjeru i hrvatski identitet uspjeli su zadržati kroz stoljeća, kako u domovini, tako i u iseljeništvu. Vjera u Boga uvijek im je bila snažan podsjetnik na vlastiti identitet, jezik i običaje koje su donijeli iz rodne Hrvatske. Karlovački […]

Ivan Sović rođen je u Bosni i Hercegovini. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Radio je u nadbiskupijskom centru za mlade u Sarajevu, a od godine 2017. sa suprugom Laurom Becker živi i radi u Reykjaviku gdje je projekt-menadžer istoimene biskupije, odgovoran i za njene financije.