Novi Vinodolski

Djeca iseljenika iz 11 zemalja uskoro u domovini

16. srpnja 2021. u 11:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 19. srpnja 2021. započet će 28. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, javlja Hrvatska matica iseljenika, koja je ujedno i organizator.

Najavljena tribina i savjetovanje Hrvata u Sloveniji. Donosimo cijeli program

Hrvatski centar kulture Ljubljana organizirat će 15. rujna u Novom Mestu tribinu i savjetovanje „Hrvati u Sloveniji“. Povod za organizaciju je obilježavanje 30 godina samostalnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije; 25 godina od znanstvenog skupa Hrvati u Sloveniji održanog u Zagrebu i deset godina od usvajanja Deklaracije Republike Slovenije o priznanju postojanja narodnih zajednica bivše […]

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole održava se u Domu Crvenog križa grada Zagreba – Hostelu Villa Rustica do 30. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Moj život u Beču: Ljudi s kojima sam ovdje radila nemaju nikakvih predrasuda na temelju spola

Umjetnička ravnateljica 31. muzičkog biennala Zagreb Margareta Ferek-Petrić rođena je 1982. u Zagrebu. Od 2015. članica je odbora Društva za suvremenu glazbu u Austriji – ÖGZM, a od 2016. redovita je članica Hrvatskog društva skladatelja. Živi i radi u Beču. Napisala je velik broj solo i komornih skladbi, vokalnih i orkestralnih djela, glazbu za kazalište […]

Ovogodišnji program okupio je 53 polaznika u dobi od devet do 16 godina iz 11 europskih i prekooceanskih zemalja, i to SAD-a, Brazila, Mađarske, Luksemburga, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Poljske i Kosova.