Konačna odluka

Dodijeljeno 250 stipendija za učenje hrvatskog jezika u domovini

18. kolovoza 2021. u 9:52

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Objavljena je konačna Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i Prijedlog bodovne liste desetero kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika.

Tiskana knjiga o životu fra Marinka Vukmana, poniznog, veselog i otvorenog franjevca

U nakladi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja krajem srpnja 2021. tiskana je knjiga „Tragovi vjere i ljubavi. 40 godina života i rada fra Marinka Vukmana u Njemačkoj“. Urednici izdanja su fra Šimun Markulin i fra Ante Akrap, obojica nastavnici na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, piše IKA. Knjiga na 480 stranica monografski obrađuje život i […]

REZULTATI: Učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2021./22.

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je ukupno 250 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za 170 polaznika.

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom.

Imajući u vidu ograničenu mogućnost kretanja i putovanja, kao i epidemiološke mjere i preporuke zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, pozivaju se svi kandidate za ovu stipendiju koji se trenutačno nalaze izvan Republike Hrvatske (pogotovo oni izvan Europe) da još jednom razmotre mogućnost dolaska i ostanka u svrhu pohađanja Tečaja hrvatskoga jezika koji započinje u prvom tjednu listopada 2021.

Evo kako je Vlada RH raspodijelila 25 milijuna kuna Hrvatima u BiH

Na 70. sjednici održanoj 22. srpnja 2021. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu. U proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike […]

REZULTATI: Internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2021./22.

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika, Povjerenstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavilo je Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika.

Stipendija uključuje trošak internetskog tečaja hrvatskoga jezika – Hrvatski internetski tečaj HiT-1 te se isplaćuje organizatoru Tečaja.

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr u roku od osam dana od dana objave na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Hrvatsko vijeće u Srbiji pomaže mladima u odabiru profesionalnog puta

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, od 10. do 11. kolovoza održano je testiranje 20-ero učenika sedmih razreda osnovne i trećih razreda srednje škole. Testiranje je prvi dio programa profesionalne orijentacije GPS „Gdje Poći Sutra!?“ koji organizira HNV uz suorganizaciju Udruge „Naša djeca“ i Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“, a čiju je realizaciju […]

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2021./22. bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.