zagreb

Dodijeljeno 800 tisuća eura za 213 projekata i programa…

7. lipnja 2023. u 12:17

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte za 2023. godinu.

Konačna odluka o dodjeli 1154 stipendije Hrvatima izvan RH

Temeljem raspisanog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2022./2023., donesena je konačna Odluka o dodjeli stipendija. Dodijeljeno je sedam stipendija pripadnicima hrvatskog iseljeništva, 31 stipendija pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, 262 stipendije pripadnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i 854 stipendije pripadnicima hrvatskog naroda izvan […]

Ured je dodijelilo sredstva u iznosu od 800 tisuća eura (6.027.600,00 kuna) za 213 projekata/programa i 57 financijskih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Hrvatsku.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine, poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Državni tajnik Zvonko Milas primio mađarsko odlikovanje: To mi je poticaj za daljnji rad

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u Mađarskom kulturnom institutu u Zagrebu primio je odlikovanje “Orden Mađarske časnički križ” koje mu je dodijelila mađarska predsjednica Katalin Novák. Odlikovanje mu je uručio dr. Csabe Demcsáka, veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj. “Ovo nije prvo odlikovanje koje sam dobio u svom životu, ali […]

Popis odabranih programa i projekata dostupan je na ovoj poveznici…