Župa sv. Jeronima

Dubrovčani u Chicagu proslavili Festu svetog Vlaha

4. veljače 2023. u 14:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu održana je 12. Festa svetog Vlaha. Članovi Kluba Dubrovnik, ujedno organizatori događaja, tijekom misnog slavlja prinijeli su darove. Misu je predvodio župni vikar fra Gabrijel Škibola.

Pročitajte kako su Dubrovčani proslavili festu sv. Vlaha u New Yorku 1936. i 1938. godine te u Limi 1939.

O proslavi feste sv. Vlaha između dvaju svjetskih ratova u pojedinim većim gradovima Kraljevine Jugoslavije dubrovački tisak redovito je obavještavao svoje čitatelje. Najčešće se spominju okupljanja u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Splitu, u gradovima u kojima je živjelo najviše Dubrovčana. I iseljenici s dubrovačkog područja slavili su svoga vjekovnoga nebeskog zaštitnika. Novinska izvješća iz prekomorskih […]

Svečana večera održana je u petak u župnoj dvorani sv. Jeronima. Više od stotinu okupljenih uzvanika pozdravili su: Mara Romanović, predsjednica Kluba Dubrovnik i fra Antonio Musa, župnik. Skupu se obratio i fra Marko Puljić, kustos hrvatskih franjevaca u Sjevernoj Americi.

Dijaspora.hr

Poseban gost večeri bio je fra Ivica Petanjak, biskup krčki, koji ovih dana boravi u posjeti hrvatskim franjevcima u Chicagu. Biskup se kratko obratio okupljenim vjernicima i blagoslovio večeru. Druženje je nastavljeno do kasno u noć.

Dijaspora.hr