vlč. Marko Jukić

Dušobrižnik Hrvatske katoličke misije u Limi postigao magisterij iz kanonskog prava

1. ožujka 2021. u 9:43

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: nedjelja.ba

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Marko Jukić, trenutačno na službi u Limi (Peru), obranio je magistarsku radnju iz crkvenog prava.

Za đakona zaređen Ivan Totić

Po polaganju ruku i posvetnoj molitvi biskupa dr. Gebharda Fürsta, u subotu je u konkatedrali St. Eberhard u Stuttgartu, sveti red đakonata primio Ivan Totić. Obred ređenja održan je po propisanim epidemiološkim mjerama i s ograničenim brojem uzvanika. Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član hrvatske katoličke zajednice u tom […]

Tezu na španjolskom jeziku “La Evolución histórica y jurídica de la figura del Defensor del vínculo en los procesos declarativos de la nulidad matrimonial”, izradio je pod vodstvom mentora p. dr. Julia Zafra Cotrina te je uspješnom obranom postigao stupanj magistra crkvenog prava s civilnim učinkom.

Usporedno s magistarskim radom iz područja kanonskoga prava, vlč. Marko priprema i magisterij iz dogmatske teologije, javlja Vrhbosanska nadbiskupija.

Vlč. Marko Jukić rođen je 9. veljače 1989. u Doboju, od oca Nike i majke Ljubice rođ. Matković, kao četvrti od petorice sinova u obitelji. Dolazi iz župe Lug-Brankovići.

Nakon završene osnovne škole u rodnom kraju sjemenište i gimnaziju završio je u Travniku, a filozofsko-teološki studij na KBF-u u Sarajevu. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2013. u sarajevskoj prvostolnici.

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake. “S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve […]

Prva svećenička služba bila mu je ona župnog vikara na Stupu nakon čega odlazi za ekonoma Nadbiskupijskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku te voditelja internata u istoj ustanovi. Poslije toga 2015. odlazi u misije u Limu, glavni grad Perua gdje je danas župnik i član Međubiskupijskog suda.