Stuttgart

Za đakona zaređen Ivan Totić

28. veljače 2021. u 10:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Po polaganju ruku i posvetnoj molitvi biskupa dr. Gebharda Fürsta, u subotu je u konkatedrali St. Eberhard u Stuttgartu, sveti red đakonata primio Ivan Totić. Obred ređenja održan je po propisanim epidemiološkim mjerama i s ograničenim brojem uzvanika.

Otvorene prijave za online Susret iseljenika s područja Zadarske županije

Hrvatska matica iseljenika poziva na online Susret iseljenika s područja Zadarske županije. Događaj je najavljen za subotu 13. ožujka 2021. u 15 sati. Pozvani su i svi Hrvati izvan domovine koji žele upoznati ljepote Zadra i njegove okolice. Zainteresirani se trebaju prijaviti na e-mail adresu: snjezana.jurisic@matis.hr, nakon čega će dobiti link za sudjelovanje. Gošća predavačica […]

Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član hrvatske katoličke zajednice u tom gradu, u kojem je primio krštenje, prvu pričest i krizmu.

Nakon mature u Stuttgartu, studirao je teologiju u Tübingenu i u Splitu. Magistrirao je 2020. godine s radom iz liturgijske teologije pod naslovom: “Unitas in pluralitate – unitas in unitate? O teološkoj problematici liturgijskoga jezika u Rimskoj crkvi”.

Hrvati iz Ludwigshafena poslali dva šlepera namještaja za crkvu

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen poslali su prošli vikend dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve Sv. Norberta u Kaiserslauternu kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica. Humanitarna akcija organizirana je na poticaj Ante Vasilja koji je pastoralni suradnik u toj misiji te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja misije. U posredovanju […]

Sljedeće godine (2022.) očekuje se svećeničko ređenje, kao i slavlje mlade mise Ivana Totića, koji će biti drugi svećenik s područja Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart.