Obitelji s Banovine

Dobri ljudi iz Beča nude stan i posao

19. siječnja 2021. u 16:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH/T. Brandt

Poduzetnici Nenad Glavočević i Andrej Lucić iz Beča nude konkretnu pomoć obitelji koja je stradala u potresu na Banovini.

HNV Crne Gore poslao novčanu pomoć: Neka naša solidarnost ulije nadu u ovim teškim vremenima

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore jučer je uplatilo prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici. Naime, HNV Crne Gore pozvao je odmah nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. sve ljude dobre volje da im […]

Naime, Glavočević, koji se u Austriji bavi nekretninama i osiguranjem, obitelji koja je u potresu ostala bez krova nad glavom, u 15. bečkom kotaru ustupa stan od 40-ak četvornih metara.

“Bit će privremeno od velike pomoći manjoj obitelji da prebrodi ove teške muke. Stan je potpuno namješten i opremljen, a obitelj koja bi došla nema nikakvih troškova najamnine i režija. Neka to bude naša pomoć dok se njihova kuća, vjerujemo, kroz godinu dana ne obnovi”, rekao je Glavočević za Kroativ.

Tom prijedlogu odmah se priključila i tvrtka – BD Gruppe koja članu obitelji nudi posao u građevinskom sektoru.

Iz HKM Dublin javljaju o konkretnim koracima prikupljanja pomoći

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, obratio se svojim vjernicima, objasnivši im sljedeće korake u prikupljanju pomoći za potresom stradala područja. “Od 12. do 22. siječnja 2021. godine prikupljali bismo novac na bankovni račun naše Misije. Dva do tri puta tijekom toga perioda obavijestili bismo vas o iznosu koji je prikupljen. Od objave […]

“Prateći situaciju na terenu uviđamo kako su mnogi baš i zbog potresa i uz sve nedaće koje su ih snašle, ostali i bez posla. Dakako, svima je u interesu da se taj kraj obnovi i da svi imaju posla i da nitko ne iseljava, ali je realnost nešto sasvim drugo. Želimo stoga pomoći mladoj obitelji gdje netko ima kvalifikacije, iskustva i znanja u građevinarstvu, od zanatlija, zidara, vodoinstalatera, električara pa do inženjera i sl., da nam se jave te bismo toj obitelji pomogli sa zaposlenjem”, naglasio je Lucić, direktor BD Gruppe.

Zainteresirane obitelji mogu se javiti na e-mail adresu: info@kroativ.at