Kalifornija

FOTOGALERIJA: Božićna zabava Hrvata u San Joseu

13. prosinca 2022. u 10:09

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Assumption of Mary Croatian Mission

Prve nedjelje ovoga mjeseca u hrvatskoj katoličkoj crkvi u San Joseu organizirana je Božićna zabava. Na početku tog divnog dana išli smo na svetu misu. Nakon toga u restoran Villa Ragusa na ukusan ručak. Sva su djeca plesala kolo i zabavljala se, a tada nam je u posjet došao poseban gost – sveti Nikola.

Nakon dvije pandemijske godine sveti Nikola konačno stigao među mališane u Frankfurt

Nakon dvije pandemijske godine napokon su i djeca u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt dočekala svog omiljenog sveca – svetog Nikolu. Proslava je održana u subotu u prepunoj dvorani u Saalbau-Bornheimu. Program su pjesmom otvorili dečki iz HKUD-a „Dubrave“ Aladinići, a nakon njih pozdravne riječi uputio je župnik fra Petar Komljenović koji je zatim mikrofon prepustio […]

Taj blagdan djeci je jedan od najdražih i najzanimljivijih praznika. U cijelom ritualu važna je i spoznaja da su bili dobri.

Assumption of Mary Croatian Mission

Svetog Nikolu danas već jako dobro znamo kao zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova diljem svijeta, a jako dobro znamo i kojeg datuma je sveti Nikola – jer rijetki su oni koji se ovom datumu nisu veselili i uzbuđeno trčali na prozor.

Assumption of Mary Croatian Mission

Na našu zabavu poseban gost djeci je donio hrpu poklona i stvarno nas ugodno iznenadio. Svi su bili presretni, uzbuđeni i oduševljeni. Jedva su čekali otvoriti darove. Djeca su ga obožavala, igrala se s njim i smijala. Sve je bilo stvarno lijepo za vidjeti.

Najveća hrvatska katolička župa u dijaspori organizirala nikolinjsko-božićnu proslavu

Nakon stanke od dvije godine najveća hrvatska katolička župa u iseljeništvu organizirala je nikolinjsko-božićnu proslavu župe. Događaj je održan u dvorani Karlsfeld Bürgerhaus i privukao je više stotina hrvatskih vjernika svih naraštaja. Veliki broj djece i mladih s njihovim roditeljima pridonio je lijepom osjećaju božićnog obiteljskog zajedništva. I ovogodišnje slavlje HKŽ-a München imalo je humanitarni […]

Cijelu božićnu zabavu proveli smo jako zanimljivo i nezaboravno. Voljela bih je sa zadovoljstvom ponovno proslaviti i ovako uživati.

Assumption of Mary Croatian Mission
Assumption of Mary Croatian Mission

Ana Greene, San Jose