Folklorna večer

Nakon dvije pandemijske godine sveti Nikola konačno stigao među mališane u Frankfurt

12. prosinca 2022. u 6:49

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Nakon dvije pandemijske godine napokon su i djeca u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt dočekala svog omiljenog sveca – svetog Nikolu. Proslava je održana u subotu u prepunoj dvorani u Saalbau-Bornheimu.

Sveti Nikola posjetio Hrvatsku katoličku župu u Salzburgu

Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu tijekom misnih slavlja danas je posjetio sveti Nikola. Prigodnim recitacijama djeca su dočekala omiljenog sveca koji im je, nakon što ih je podsjetio na njihove obveze, podijelio darove. Prema narodnom vjerovanju, sveti Nikola činio je čudesa. Poput Isusa smiruje uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim […]

Program su pjesmom otvorili dečki iz HKUD-a „Dubrave“ Aladinići, a nakon njih pozdravne riječi uputio je župnik fra Petar Komljenović koji je zatim mikrofon prepustio voditeljima: Betini Mamić-Salvia i Mati Župarić.

Uspješne nastupe imali su mali, srednji i veliki folklor koji su sve prisutne oduševili plesovima iz Posavine, Baranje i Banovine, a na radost svojih voditeljica: Anite Bulajić, Lucie Mihaljević, Silvije Bosnić i Marijane Krznarić.

Igrokazi Mali nogomet i Bakine cipele koje su s djecom priredile časne sestre Pavlimira Šimunović i Filipa Smoljo prisutni su nagradili pozornim praćenjem i gromoglasnim pljeskom.

Božićno-nikolinjska proslava u zajednici Bruchsal

U prošlu subotu održana je Božićno-nikolinjska proslava zajednice Bruchsal i obližnjih manjih mjesta: Brettena, Mingolsheima i Kirrlacha koja je okupila oko 600 uzvanika. Osim domaćih gostiju bili su prisutni i vjernici iz Offenburga, Baden-Badena, Karlsruhea i Pforzheima… Sve okupljene u ime Hrvatske katoličke misije Mittelbaden na početku je pozdravio don Ivo Nedić, voditelj misije. Na […]

Svetog Nikolu svojim predivnim pjesmama dozvao je Dječji zbor pod ravnanjem s. Pavlimire, na radost okupljene dječice. Dugo je sv. Nikola sa svojim pomoćnicima dijelio darove…

Hrvatska katolička župa Frankfurt

“Treba pohvaliti vrijedne domaćice koje su pripremile kolače, Franjevački treći red koji je zamirisao svojim Waflama te na poseban način Franjevačku mladež s njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom koji su spremili božićne kolačiće. Sav prihod od prodaje bio je namijenjen časnim sestrama Majke Terezije koje djeluju u Frankfurtu”, javljaju iz ove hrvatske župe u Njemačkoj.

Cijeli događaj pratilo je Župno Vijeće i kapelan fra Anto Bilokapić. Nakon podjele darove uslijedila je stanka za okrijepu, uz slasne delicije koje je začinio band “Quattro laganini”.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Dodatno zanimanje izazvala je tombola s vrlo bogatim fondom nagrada. Sretne brojeve izvlačio je kapelan fra Kristijan Šilić, a nagrade uručivao župnik fra Petar.

Sveti Nikola posjetio mališane u Münchenu

Hrvatska katolička župa München na čelu s voditeljem fra Petrom Klapežom ove je godine u crkvi St. Paul na Theresienwiese organizirala do sada poseban doček sv. Nikole. Bio je to kratki susret protekli vikend sa svecem koji je djecu s ljubavlju pozdravio i obdario svojim darovima uz obećanje da će ih posjetiti i sljedeće godine. […]

Slavlje je nastavljeno do dugo u noć uz ples i pjesmu banda „Quattro laganini“. Iz župe se zahvaljuju svima onima koji su doprinijeli da proslava protekne u miru, radosti i veselju.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt