Ponovno povjerenje

Hrvatski centar Salzburg dobio novo vodstvo, počela i dopunska škola

12. listopada 2021. u 16:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski centar Salzburg

Održana je izborna skupština Hrvatskog centra Salzburg na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Jure Mustać. Dužnost potpredsjednika obnašat će Anna Paušić i Jozo Tadić, tajnika Gabrijel Stijepić, a rizničar ostaje Drago Knežević.

Susreti hrvatske zajednice u Corku

Voditelj HKM-a Dublin vlč. Josip Levaković i veleposlanik Republike Hrvatske Davor Vidiš u četvrtak su se susreli s mons. Fintanom Gavinom, biskupom biskupije Cork and Ross. Razgovarali su o stanju u hrvatskoj zajednici u Corku koja se bliži petoj godišnjici svojih okupljanja. Istoga dana Hrvati su se okupili na svom redovnom misnom slavlju u St. […]

Za članove predsjedništva izabrani su: Matilda Jović – zamjenica rizničara, Matea Marić – zamjenica tajnika. Sud časti čine Mario Soldo, Branko Grabovac, Ivo Knežević.

Predsjednik Mustać zahvalio se na ponovnom povjerenju te se osvrnuo na nadolazeće aktivnosti, kao što je nastup mladih folkloraša, organizacija štanda na tradicionalnom božićnom sajmu u Salzburgu, a komentirao je i suradnju na lokalnoj razini grada i cijele pokrajine Salzburg.

Nadzorni odbor čine Marinko Mašić i Ivan Krešić, predstavnice HKUD-a Vilim Cecelja Salzburg su Anna Paušić, Eva Tadić, a predstavnici Hrvatske dopunske škole su Mirjana Kukavica, Kata Jelušić Jovusic i Ivica Vincetić.

Hrvatski centar Salzburg

Nakon što je prije dvadeset mjeseci zbog pandemije koronavirusa prestala s radom, Hrvatska dopunska škola u Salzburgu u subotu je ponovno počela sa svojim djelovanjem.

Na prvom susretu okupio se veliki broj djece koju je na početku pozdravio fra Zlatko Špehar, župnik Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca – Salzburg.

Brisbane: Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

Hrvatski katolički centar Brisbane u ponedjeljak je proslavio svetkovinu sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja i osnivača Franjevačkog reda. Svetu misu predslavio je voditelj HKC-a fra Davor Dominović, uz sudjelovanje tridesetak vjernika. Među okupljenima bili su i članovi Trećeg svjetovnog franjevačkog reda koji djeluju u sklopu Centra. “Ove godine Svjetovni franjevački red obilježava 800. obljetnicu postojanja. U […]

Pod vodstvom troje učitelja: Kate Jelušić, Ivice Vincetića i Mirjane Kukavice, na sastanku je roditeljima i djeci predstavljen program za ovu školsku godinu. Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o uzrastu.