Svibanjske pobožnosti

Hrvati iz Salzburga na tradicionalnom hodočašću u Maria Plain

31. svibnja 2021. u 9:13

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno je hodočastilo u Maria Plain na završetku ovogodišnjih svibanjskih pobožnosti.

Krizma u Njemačkoj: ‘Čuvajte vrijednosti svoga hrvatskog naroda’

Mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj, u subotu u crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu, podijelio je sakrament potvrde 61 krizmaniku iz Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu. Zbog epidemioloških razloga, nadbiskup Eterović sakrament potvrde podijelio je tijekom nekoliko slavlja euharistije jer je broj sudionika ograničen, javlja IKA. Nuncija Eterovića pozdravio […]

Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina svetišta. Zatim su hrvatski vjernici krenuli uspinjući se prema Gospinoj bazilici moleći slavna otajstva krunice.

Na kalvariji podno križa župnik fra Zlatko Špehar predmolio je petu deseticu krunice kao i dodatnu deseticu krunice za poginule hrvatske branitelje i sve preminule. U baziliku Majke Tješiteljice žalosnih ušli su svečano u procesiji s pjesmom „Čuj nas Majko, nado naša” te uz zvonjavu crkvenih zvona.

Slijedila je pjevana svečana večernja molitva u čast bl. Djevice Marije koju je predvodio župnik Špehar, a pjevanje je animirao pastoralni asistent Petar Sakač. Hodočašće je završilo euharistijskim blagoslovom i pjesmom „Zdravo Djevo”.

Donosimo raspored svetih misa, ispovijedi i krštenja u Hrvatskoj katoličkoj župi München

Objavljujemo pismo fra Petra Klapeža, voditelja Hrvatske katoličke župe München, koji je pozvao sve svoje vjernike za strpljenje zbog pandemije koronavirusa. Također, donosimo i raspored svetih misa, krštenja i ispovijedi u toj župi… “Dragi vjernici naše župe! Pandemija koronavirusa već nas više od godinu dana zaokuplja. Suzbijanje bolesti COVIDA-19 ograničilo nas je u obavljanju temeljnih […]

Gospino svetište koje se nalazi na 530 metara nadmorske visine iznad Mozartova grada, omiljeno je svetište Salzburga i okolice.