Rim

Fra Jerko Kolovrat obranio magistarski rad

14. srpnja 2023. u 8:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: franjevci-split.hr

Na Filozofskom fakultetu Papinskog sveučilišta “Antonianum” u Rimu, fra Jerko Kolovrat postigao je naslov magistra znanosti iz filozofije.

Misa za domovinu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u utorak je u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljena misa za domovinu. Predslavitelj misnog slavlja bio je mons. Mirosław Stanisław Wachowski, podtajnik za Odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice. Kao koncelebranti u […]

Nakon nekoliko godina studija i ispita na Filozofskom fakultetu, koji je sastavnica spomenutog Sveučilišta, fra Jerko je napisao i obranio magistarski rad pod naslovom: “Opservacije o akceleraciji. Uvod u neke dromološke kategorije Paula Virilija”.

Paul Virilio (1932. – 2018.) bio je francuski kulturni teoretičar, urbanist, arhitekt i filozof. Najpoznatiji je po svojim tekstovima o tehnologiji i njezinom razvitku u odnosu na brzinu s različitim referencama na arhitekturu, umjetnost, grad i vojsku. Virilio je bio plodan kreator neologizama, od kojih je najpoznatiji njegov koncept “Dromologije”, sveobuhvatnog, prožimajućeg zapisa brzine u svakom aspektu života.

Proljetni susret hrvatskih rimskih studenata u Zavodu sv. Jeronima u Rimu

Proljetni susret hrvatskih rimskih studenata povodom proslave blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza održan je u nedjelju u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu. Susret je započeo svečanim euharistijskim slavljem koje je uz koncelebraciju desetak svećenika na studiju ili službi u Rimu predslavio mons. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i […]

Obrana magisterija odvijala se online, a ispitnu komisiju činili su fra Jerkov mentor prof. Andrea Bizzozero te dvojica korelatora: prof. Carlos Alberto Gutierrez Velasco i prof. Francisco Javier Calpe Melendres.