Njemačka

Fra Stjepan Brčina na duhovnoj obnovi s Hrvatima u Frankfurtu: Važno je oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu

22. studenoga 2022. u 13:50

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Sredinom studenoga u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt am Main održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac iz zagrebačke župe Sveti Duh, a pratio ga je slavljenički band Amorose.

Hrvati iz Frankfurta na hodočašću u Bensheimu

Bratstvo Hrvatske katoličke župe Frankfurt s Framom i njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem boravilo je na franjevačkom hodočašću u Bensheimu, malom gradiću u blizini Darmstadta. Dana 21. rujna 2002. održan je prvi uspon Franjevačkim hodočasničkim putem s blagoslovom ploča sa slikama umjetnice Irmintraud F. Teuwisse-Eckard. Franjevački hodočasnički put u Bensheimu dug je oko pet […]

Tijekom prve dvije večeri duhovne obnove veliki broj župljana imao je prigodu za ispovijed, krunicu, svetu misu, euharistijsko klanjanje i slavljenje Boga kroz pjesmu.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

U nedjelju je fra Stjepan predslavio svetu misu u crkvi Mutter vom guten Rat (Majka dobrog savjeta), također uz glazbenu pratnju banda Amorose.

Nedjeljno poslijepodne bilo je rezervirano za susret mladih s voditeljem obnove koji su mu mogli postavljati pitanja vezana uz teme s kojima se susreću i o kojima razmišljaju.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Fra Stjepan je na vrlo pristupačan i duhovit način, potkrijepljen osobnim svjedočanstvom, govorio o duhovnosti, važnosti sakramenta svete ispovijedi u životu vjernika, o potpunom predanju Bogu, kako bi čista srca i s punim povjerenjem bili spremni primiti i prihvatiti ono što nam On po Duhu Svetom daje.

U Frankfurtu krizmano 124-ero Hrvata

U prošlu subotu 124-ero mladih iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt primili su sakrament svete potvrde koji im je podijelio mons. Ivan Štironja, Kotorski biskup. U nadahnutoj propovijedi biskup je pozvao mlade krizmanice i krizmanike da ostanu vjerni Kristu i Crkvi, neustrašivo noseći među svijet svoju vjeru i istinski živeći Kristovu zapovijed ljubavi… „Ljubite jedni druge […]

Druga tema duhovne obnove bila je važnost oprosta za unutarnji mir svakog pojedinca. Pri tome je fra Stjepan naglasio da je važno oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu jer su sve tri navedene razine oprosta povezane i jedino zajedno donose mir.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt