Duhovni poticaj

Hrvati iz Frankfurta na hodočašću u Bensheimu

12. srpnja 2022. u 10:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Bratstvo Hrvatske katoličke župe Frankfurt s Framom i njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem boravilo je na franjevačkom hodočašću u Bensheimu, malom gradiću u blizini Darmstadta.

Hrvati iz Frankfurta na izletu u zabavnom parku

Čak 168-ero djece i mladih Hrvatske katoličke župe Frankfurt, u pratnji svojih vjeroučitelja fra Petra Komljenovića, fra Kristijana Šilića, s. Pavlimire Šimunović i s. Filipe Smoljo, boravilo je u subotu na jednodnevnom izletu u Europa-Parku. Podršku u pratnji pružilo je i nekoliko roditelja. Nakon dvije pandemijske godine, tri autobusa i župni kombi krenuli su u […]

Dana 21. rujna 2002. održan je prvi uspon Franjevačkim hodočasničkim putem s blagoslovom ploča sa slikama umjetnice Irmintraud F. Teuwisse-Eckard.

Franjevački hodočasnički put u Bensheimu dug je oko pet kilometara i sastoji se od deset postaja s umjetnički oslikanim motivima i odgovarajućim strofama Pjesme Stvorova sv. Franje Asiškog. Svaki motiv ima kratko objašnjenje umjetnice i kratki duhovni poticaj.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Staza počinje kod franjevačkog samostana, a završava kod crkve sv. Elizabete u Bensheim-Schönbergu. Ispred samostana vjernike je dočekala voditeljica Ružica Bosankić. Zaustavljanje na svakoj postaji započeli bi pjesmom Stvorova, kratkim čitanjem o određenoj ploči i duhovnim poticajem fra Petra Komljenovića. Hod između postaja bio je ispunjen razgovorima, smijehom, slikanjem i razmatranjem veličanstvene prirode.

Hrvatska katolička župa Frankfurt obilježila svoj dan

Hrvatska katolička župa Frankfurt nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa proslavila je u nedjelju na svetkovinu Presvetog Trojstva svoj 57. dan. Svečana misa održana je, kao i svake nedjelje, u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu. Predvoditelj misnog slavlja bio je župnik fra Petar Komljenović, a u koncelebraciji su bili don Ivica Komadina, delegat dušobrižničkog […]

Hodočašće je završeno zajedničkim ručkom i pjesmom ispred crkve sv. Elizabete gdje su se hodočasnici također zahvalili voditeljici uz prigodno darivanje. Duhovno okrijepljeni krenuli su radosno natrag svojim svakodnevicama.

Hrvatska katolička župa Frankfurt