Zapovijed ljubavi

U Frankfurtu krizmano 124-ero Hrvata

6. lipnja 2022. u 21:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt am Main

U prošlu subotu 124-ero mladih iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt primili su sakrament svete potvrde koji im je podijelio mons. Ivan Štironja, Kotorski biskup.

Sveta potvrda u hrvatskim katoličkim misijama u Švedskoj: Čak 1/5 krizmanika došla je ovdje u posljednjih sedam godina!

Kancelar Stockholmske biskupije i biskupski vikar za nacionalne misije mons. Stjepan Biletić podijelio je sakrament potvrde mladima iz četiriju hrvatskih katoličkih misija u Švedskoj, izvijestili su iz Hrvatske katoličke misija Göteborg. Podjele sakramenta potvrde u Hrvatskim katoličkim misijama u Švedskoj održale su se nakon što su popustile mjere vezane uz pandemiju koronavirusa. Tako je u […]

U nadahnutoj propovijedi biskup je pozvao mlade krizmanice i krizmanike da ostanu vjerni Kristu i Crkvi, neustrašivo noseći među svijet svoju vjeru i istinski živeći Kristovu zapovijed ljubavi…

„Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“, rekao je mons. Štironja, ujedno pozvavši kumove i roditelje, kao i cijelu zajednicu, da molitvom i primjerom prate mlade u njihovu vjerskom odrastanju.

Hrvatska katolička župa Frankfurt am Main

Mladi su aktivno sudjelovali u svečanom misnom slavlju koje je uz njih dodatno skladnim pjevanjem uveličao mješoviti zbor župe, pod ravnanjem s. Pavlimire Šimunović.

Fra Kristijan Šilić, koji je mlade pripremao za ovaj važni korak, pratio ih je i prigodnim riječima kroz cijelo Bogoslužje.

Prvi naraštaj prvopričesnika iz Hrvatske katoličke misije Köln koji se za ovaj događaj pripremao dvije godine

Prvu svetu pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u subotu je primilo 43 djece. Slavlje je započelo procesijom kroz Minoritenkirche, a predvodio ga je fra Vuk Buljan koji je uputio i prigodnu propovijed. Na početku svete mise u ime roditelja prvopričesnika sve prisutne je pozdravio otac jedne prvopričesnice koji je svoj djeci zaželio ustrajnost na […]

Župnik fra Petar Komljenović na početku je pozdravio sve prisutne, posebno krizmanice i krizmanike, a na kraju misnog slavlja zahvalio se ocu biskupu i svima koji su pridonijeli da ovaj veliki dan protekne uistinu dostojanstveno.