Veliko srce mladih

Framaši iz Hrvatske katoličke misije Köln razveselili časne sestre u Zagrebu

12. srpnja 2022. u 8:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Framaši iz Hrvatske katoličke misije Köln tijekom korizme su u svoju “kasicu” ubacivali novčiće s kojima su željeli razveseliti nekoga tko je u velikoj potrebi. Uz to, u kasicu je upalo nekoliko novčića za izgovorene riječi na njemačkom jeziku tijekom boravka u misijskim prostorijama jer se nastoji pričati samo hrvatskim jezikom.

Mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln plijenili pažnju kolom i pjesmom

Međunarodni susret katoličke mladeži Kölnske nadbiskupije, na kojem su sudjelovali i mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln, održan je u subotu u Altenbergu (Odenthal). Okupljanje je počelo u poslijepodnevnim satima, a najvažniji čin bila je sveta misa koju je predvodio Tobias Schwaderlapp, voditelj mladih Nadbiskupije, uz koncelebraciju sa svećenicima stranih misija, među kojima su bili […]

Na kraju ove školske godine taj novac (206,35 eura) trebalo je dodijeliti nekome.

Fra Denis Šimunović, duhovni asistent Frame, predložio je da se odabere jedna od sljedeće tri mogućnosti:

  1. Pomoć jednoj siromašnoj obitelji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini
  2. Pomoć gladnoj djeci u Africi ili školovanje djece kroz akciju „Kumstva u Africi“
  3. Pomoć za obnovu potresom stradalog samostana časnih sestara klarisa u Zagrebu

“Izvana nam se srušio jedan dio klauzurnog zida, a višegodišnji problem kod nas je i klizište na jednom dijelu vrta. Velike oborine posljednjih godina utjecale su na to da je došlo do rušenja našeg klauzurnog zida. Samostan je stradao jer je došlo do velikih lomova zidova, ne potpunog urušavanja, ali popucali su mnogi nosivi zidovi. Mi smo iselile iz toga stambenog dijela, tako da smo sad pritiješnjeni samo u jednom dijelu. Planiramo idejnu i materijalnu obnovu našeg dijela samostana, jer nam je to potrebno za naš normalan život u klauzuri”, upozorila je s. Ivana.

Framaši su se na kraju odlučili za treći prijedlog i tako je sestrama početkom srpnja na njihov račun uplaćeno 2000 kuna. Iz Hrvatske katoličke misije Köln javljaju kako su sestre klarise jako zahvalne.

Hrvatska katolička misija Köln proslavila 60. rođendan

Hrvatska katolička misija Köln, koja pokriva područje Bergheima, Bielsteina, Bonna, Leverkusena i Kölna, jučer je proslavila svoj 60. rođendan. Kako piše na misijskim internetskim stranicama, za njih je ovo veliki događaj koji nisu mogli dostojno obilježiti zbog koronavirusa. “Cijela 2020. godina bila je nekako usmjerena prema spomenutoj obljetnici koju smo započeli 10. veljače na blagdan […]

A sestrama se i dalje može pomoći:

HR9223400091511081839
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Samostan svete Klare
Kvaternikova 167
10 000 Zagreb
Hrvatska