Dirljiv detalj

Frankfurt: Hrvatska katolička misija organizirala susret starijih osoba

7. studenoga 2023. u 8:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošli ponedjeljak u suradnji s Caritasom organizirala je susret starijih osoba.

Izabrano novo vijeće u mjesnom bratstvu Hrvatske katoličke župe Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt javlja kako je sinoć u prostorijama njihovog katoličkog centra održan redovni izborni kapitul bratstva Franjevačkog svjetovnog reda. Kapitulom je predsjedao područni ministar Joachim Kessler, tajnica područnog bratstva Sabine Kessler, uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Petra Komljenovića i patera Anile iz župe Liebfrauen, kojeg je područni duhovni asistent pater Jürgen delegirao, […]

Dražena Brešić, socijalna radnica pri Caritasu i župnik fra Petar Komljenović, kratkim uvodnim riječima pozdravili su prisutne, a zatim su riječ predali s. Pavlimiri Šimunović koja je pipremila kratku meditaciju prigodnu za blagdan Svih Svetih i Dušni dan.

Nakon toga prisutnima su podijeljene svijeće i kartice na koje su mogli napisati imena svojih dragih pokojnika i tako ih se simbolično sjetiti. Svijeće i kartice tijekom ostatka susreta bile su položene na za to pripremljenu podlogu. Dirljiv detalj bile su upaljene svijeće i imena članova seniorske skupine koji su dugo redovito dolazili na susrete, a koji su pošli u Vječnost.

Susret je nastavljen u ugodnom druženju uz kavu i kolače. Bilo je lijepo vidjeti da su uz župnika i s. Pavlimiru, i kapelani fra Ante Bilokapić, fra Kristijan Šilić, fra Ignacije Milan Sladoja i s. Filipa Smoljo također prisustvovali susretu.

Hrvatska katolička župa Frankfurt poziva na misu za mlade i izlet

Hrvatska katolička župa Frankfurt nakon kratke stanke poziva sve vjernike na misu za mlade koja će se održati sutra u crkvi sv. Ante. Nakon mise u centru će biti organiziran susret mladih, a dvije studentice teologije iz Splita održat će kratko predavanje. Na blagdan svetoga Josipa radnika 1. svibnja župa poziva na zajednički izlet u […]

Na kraju susreta fra Petar je za sve prisutne molio molitvu ozdravljenja i podijelio svima sakrament Bolesničkog pomazanja, naglasivši bitnu razliku između ove molitve i Posljednje pomasti koja se dijeli umirućima.