Njemačka

Izabrano novo vijeće u mjesnom bratstvu Hrvatske katoličke župe Frankfurt

16. listopada 2023. u 8:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt javlja kako je sinoć u prostorijama njihovog katoličkog centra održan redovni izborni kapitul bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

Prva sveta pričest u Frankfurtu: Zahvalni smo što nam je Gospodin darovao svjetlost

U Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u subotu je prvu svetu pričest primilo 83-oje mališana. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Petar Komljenović uz koncelebraciju kapelana fra Kristijana Šilića i fra Ante Bilokapića. Dječji zbor pripremila je s. Pavlimira, a za čitanja i govore mališane je uvježbala s. Filipa. Katedrala sv. Bartolomeja bila je ispunjena […]

Kapitulom je predsjedao područni ministar Joachim Kessler, tajnica područnog bratstva Sabine Kessler, uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Petra Komljenovića i patera Anile iz župe Liebfrauen, kojeg je područni duhovni asistent pater Jürgen delegirao, jer je on bio spriječen prisustvovati izboru.

Kapitul je započeo misnim slavljem u crkvi sv. Ante, nakon kojeg su se sudionici uputili u prostorije župe. Tamo su izmolili večernju molitvu Časoslova i Himan Duhu Svetomu.

Fra Stjepan Brčina na duhovnoj obnovi s Hrvatima u Frankfurtu: Važno je oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu

Sredinom studenoga u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt am Main održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac iz zagrebačke župe Sveti Duh, a pratio ga je slavljenički band Amorose. Tijekom prve dvije večeri duhovne obnove veliki broj župljana imao je prigodu za ispovijed, krunicu, svetu misu, euharistijsko klanjanje i slavljenje Boga […]

Nakon uvodne molitve i čitanja iz Lukinog Evanđelja, brat Joachim upoznao je prisutnu braću i sestre s tijekom i načinom glasovanja. U izborima je sudjelovalo 33-oje članova mjesnog bratstva s pravom glasa.

Tako su u novo vijeće mjesnog bratstva izabrani: Vjekoslav Luburić – ministar, Domagoj Ivošević – zamjenik ministra, Dragica Ivošević – tajnica, Jasminka Perković – blagajnica i Mato Župarić – voditelj formacije.

Susret Franjevačke mladeži u Frankfurtu

Redovitom tjednom susretu Franjevačke mladeži u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u petak su se priključili članovi iz Franjevačke mladeži u Würzburgu i Wiesbadenu. Nakon što su predstavnici Frame predstavili svoje članove i aktivnosti kojima se bave u zajednicama, domaći duhovni asistent fra Kristijan Šilić održao je kratki nagovor o korizmama koje je obdržavao sv. Franjo. […]

“Novoizabranom vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovom budućem radu i služenju bratstvu”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt.